DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Varšavā norisinās Latvijas konsulāro amatpersonu mācības vīzu jautājumos

2024. gada 18. un 19. septembrī Varšavā, Polijā norisinās Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību ārvalstīs konsulāro amatpersonu ikgadējās apmācības vīzu jautājumos. Tajās piedalās 32 konsulārās amatpersonas no 22 Latvijas pārstāvniecībām, kurās tiek pieņemti vīzu pieteikumi – Amerikas Savienotajām Valstīm, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Apvienotās Karalistes, Austrālijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Ēģiptes, Francijas, Gruzijas, Indijas, Izraēlas, Īrijas, Japānas, Kanādas, Kazahstānas, Ķīnas, Krievijas, Polijas, Turcijas, Ukrainas, Uzbekistānas un Zviedrijas.

Mācību mērķis ir pilnveidot konsulāro amatpersonu zināšanas un prasmes vīzu pieteikumu izskatīšanā un vīzu izsniegšanā. Mācībās amatpersonas padziļināti aplūkos tēmas par šī brīža izaicinājumiem migrācijā un drošībā, skatīs ieviestās un plānotās izmaiņas normatīvajos aktos, kā arī apgūs praktiskās iemaņas vīzu pieteikumu apstrādē. Mācību laikā paredzēts apmeklēt Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūru Frontex, kur aģentūras eksperti iepazīstinās konsulārās amatpersonas ar jaunākajām tendencēm dokumentu viltošanā un aktualitātēm migrācijā.

Mācībās lektori būs gan eksperti no dažādām Latvijas institūcijām, tostarp Ārlietu ministrijas, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Valsts robežsardzes, gan arī no Frontex aģentūras.

Mācības tiek organizētas ar Eiropas Savienības Finansiāla atbalsta instrumenta robežu pārvaldībai un vīzu politikai finansiālu atbalstu projektā “Latvijas Republikas Konsulāro amatpersonu reģionālo apmācību nodrošināšana par ES vienoto vīzu izsniegšanas politiku atbilstoši Eiropas Vīzu kodeksa prasībām (1. posms)” (Līgums Nr. ĀM/RPVP/2024/3).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI