DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

2024. gada 17. septembrī Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Dace Melbārde tikās ar ASV Attīstības sadarbības aģentūras (USAID, U.S. Agency for International Development) administratores vietnieci Eiropas un Eirāzijas jautājumos Erīnu Makkī (Erin McKee). 

Tikšanās laikā D. Melbārde un E. Makkī pauda gandarījumu par 25. jūlijā Vašingtonā, ASV, parakstīto saprašanās memorandu starp Latvijas Ārlietu ministriju un ASV Attīstības sadarbības aģentūru (USAID, U.S. Agency for International Development) par digitālās transformācijas veicināšanu partnervalstīs. Memoranda mērķis ir veicināt ciešāku Latvijas un ASV sadarbību, sniedzot atbalstu digitalizācijas jautājumos partnervalstīm, jo īpaši ES Austrumu partnerības, Centrālāzijas un Āfrikas valstīm. Amatpersonas pārrunāja arī turpmāko sadarbību Moldovā. 

E. Makkī uzteica Latvijas vēstniecības Moldovā un USAID sadarbību kā izcilu piemēru veiksmīgai starptautiskajai partnerībai, kas var kalpot par paraugu citām valstīm, veicinot ilgtspējīgu attīstību un modernizāciju reģionā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI