DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Juristu izcilības skola jauno sezonu atklāj ar improvizācijas meistarklasi

Lai sniegtu iespēju studentiem, kuriem interesē jurisprudence, attīstīt savas profesionālās prasmes, kā arī izkopt dzīvē noderīgas iemaņas, 11. septembrī ar improvizācijas meistarklasi tika atklāta otrā Juristu izcilības skolas sezona, kas piesaistīja rekordlielu studentu skaitu no Biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes.

“Esam uzsākuši otro sezonu, kurai pieteikušies ir īpaši azartiski un ambiciozi jaunie jurisprudences studenti. Šogad viens no jaunumiem ir lokācijas vietas maiņa. Šajā sezonā mūsu pulcēšanās vieta būs “Riverside Welton Hotel”. Mērķis ir “izvest” jauniešus ārpus ierastām studiju telpām un ļaut sajust biznesa gaisotni, tādējādi viņus mudinot arī uzstādīt augstākus mērķus. Mēs mēģināsim pierādīt, ka ceļš uz izcilību ir aizraujošs piedzīvojums,” uzsver Biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes dekāns un Juristu izcilības skolas dibinātājs Ivo Krievs.

Sezonas atklāšanas pasākumā improvizācijas meistarklasi vadīja viens no komēdijšova "Četri brāļi" dalībniekiem Oskars Kozlovskis, kurš studentiem sniedza ieskatu improvizācijas pamatos. Meistarklases laikā jaunieši ne tikai apguva dažādas tehnikas, kas palīdz attīstīt radošumu un spontanitāti, bet arī iemaņas, kā uzlabot savas komunikācijas prasmes, kļūt atvērtākiem un drošākiem dažādās situācijās gan ikdienas dzīvē, gan profesionālajā vidē.

"Katrs cilvēks ir unikāls – viens vairāk intraverts, cits atvērtāks. Taču improvizācija veicina atvērtību, kas palīdz brīvāk komunicēt ar citiem. Cilvēks kļūst daudz sagatavotāks nestandarta situācijām un spēj tās veiksmīgi risināt. Ar laiku parādās arī pārliecība, kas ir redzama no malas. Šāda veida meistarklases ir ne tikai iespēja apgūt ko jaunu vai pilnveidot sevi, bet arī lieliska platforma, lai veidotu jaunus kontaktus, atrastu domubiedrus un draugus," pēc meistarklases akcentēja O. Kozlovskis.

Šajā mācību gadā studentiem tiks sniegta iespēja ne tikai padziļināt juridiskās zināšanas un apgūt prasmes juridisko kāzusu risināšanā, bet arī attīstīt dažādas papildu iemaņas. Tostarp, viņi varēs pilnveidot publiskās runas, improvizācijas, sevis prezentēšanas prasmes un citas kompetences, kas ir būtiskas gan profesionālajā darbībā, gan personīgajā izaugsmē.

Biznesa augstskolā Turība viens no studiju virzieniem ir jurisprudence. Studējot Turības Juridiskajā fakultātē, iespējams apgūt prasmes loģiskai un kritiskai domāšanai, analīzei un argumentācijai, kuras ir noderīgas ne tikai tieslietu jomā, bet arī dzīvē kopumā, palīdzot strukturēti domāt, pārliecinoši izteikties un risināt sarežģītas problēmas.

Biznesa augstskola Turība ir biznesā balstīta un atbilstošās aktivitātēs studentu orientēta starptautiska augstskola, kas ietver biznesa domāšanu visos studiju virzienos. Studiju process tiek veidots tā, lai students maksimālu spētu izmantot un attīstīt savu potenciālu. Turības priekšrocība ir tās kvalitatīvais un aktuālais studiju satura piedāvājums, kas orientēts uz profesionālajām zināšanām un prasmju apgūšanu, apvienojot studijās jebkurā programmā uzņēmējdarbības aspektus ar lietišķo zinātni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI