DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrs Armands Krauze ar Baltijas jūras valstu ministriem diskutēs par zivsaimniecības attīstību Baltijas jūras reģionā

Zemkopības ministrs Armands Krauze otrdien, 17. septembrī, darba vizītē Zviedrijā tiksies ar Baltijas jūras valstu zemkopības ministriem, lai pārrunātu kopīgos izaicinājumus Baltijas jūras reģiona zvejniecības attīstībā.

Oktobrī ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padome lems par Baltijas jūras nozvejas kvotām 2025.gadam, tāpēc ir svarīgi salāgot uzņēmējdarbību ar zvejas resursu stāvokli Baltijas jūrā. Zvejnieki jau ilgstoši ievēro striktus nosacījumus, lai panāktu ilgtspējīgu stāvokli zvejniecībā, un, lai saglabātu atbilstošus zivju krājumus Baltijas jūrā, zveja jau šodien tiek veikta atbilstoši zinātnieku ieteikumiem. Nevaram pieļaut, ka zivsaimniecības stabilitāti apdraud nepiemēroti pārspīlējumi, kas neatbilst zinātnieku piedāvātajām labākajām zvejas iespējām. Turklāt jāņem vērā, ka daudz nozīmīgāks ietekmes faktors zivju krājumu stāvoklim vairs nav zveja, bet gan klimata un vides pārmaiņas, kuras nevar ietekmēt ar zvejas darbību pārmērīgu ierobežošanu” norāda Zemkopības ministrs Armands Krauze.

Tikšanās laikā Baltijas jūras valstu ministri pārrunās situāciju ar zivju krājumiem un zvejas kvotu apmērus, zivsaimniecības attīstības jautājumus, piejūras zvejniecības tradīcijas saglabāšanu un citas aktualitātes. Ministri apmeklēs arī Zviedrijas zvejnieku ciematu Saltharsfjērdene.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI