DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Zināmi Eiropas Inovatīvas mācīšanas balvas laureāti

Četras izglītības iestādes no Latvijas saņēmušas Eiropas Inovatīvas mācīšanas balvu par īstenoto izcilo mācīšanas praksi Erasmus+ projektos. Šogad balvu Eiropas Komisija (EK) piešķīrusi kopumā 96 Erasmus+ projektiem no visas Eiropas četrās kategorijās - agrīnā pirmsskolas izglītība un aprūpe, pamatskolas izglītība, vispārējā vidējā izglītība un profesionālā vidējā izglītība.

2024. gadā balvu iegūst četri Erasmus+ projekti no Latvijas, katrs savā kategorijā: Jelgavas novada Ozolnieku pirmsskolas izglītības iestādes “Zīlīte” projekts “Labās prakses pārņemšana vides iekārtojuma un mācību darba organizācijas formu dažādošanai iestādē” (agrīnā pirmsskolas izglītība un aprūpe), Saldus pamatskolas projekts “Ēd pareizi-kusties vairāk-dari labāk!” (pamatskolas izglītība), V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas projekts “Laimīgi skolotāji = izcili skolēni” (vispārējā vidējā izglītība) un Ventspils Tehnikuma projekts “Augu uzturs un sports. Vai tas ir būtisks nosacījums vides ilgtspējībai un cilvēka labsajūtai?” (profesionālā vidējā izglītība).

Valsts izglītības attīstības aģentūras Erasmus+ programmas departamenta direktore Zane Gailīte: “Skolēnu mācīšanās un skolotāju darba kvalitāti būtiski ietekmē labbūtības esamība skolā. Svarīgi ir ne vien mācīt un iegūt jaunas zināšanas, bet arī veidot pozitīvas emocijas un attieksmi pret skolu un izglītību kopumā. Lepojamies, ka šo augsto Eiropas Komisijas novērtējumu saņem arī Latvijas izglītības iestāžu īstenotie Erasmus+ projekti, kas vērsti uz veselīga dzīvesveida, pozitīvas domāšanas un labsajūtas veidošanu ikdienā, nodrošinot iekļaujošu un motivējošu mācību vidi.”

2024. gada balvas tēma ir “Labbūtība skolā”, kas saistība ar Eiropas Komisijas iniciatīvu “Ceļš uz panākumiem skolā”. Šajā gadā Erasmus+ programmā īstenotā iniciatīvā “Eiropas Inovatīvas mācīšanas balva” (EIMB) aicināja izcelt un popularizēt projektos īstenoto labo praksi, kas saistīta ar sistēmisku, visas skolas pieeju labbūtības un garīgās veselības veicināšanai skolās, kam nepieciešama aktīva skolas vadības un administrācijas iesaiste, kopīga plānošana, sadarbība un atbalsts skolotājiem. 

Eiropas Inovatīvas mācīšanas balva (European Innovative Teaching Award) ir EK iniciatīva, kura, sākot ar 2021. gadu, katru gadu  tiek organizēta Erasmus+ programmas dalībvalstīs kā atbalsta pasākums vienotas Eiropas izglītības telpas sasniegšanai līdz 2025. gadam. Iniciatīvu īsteno skolu sektorā, identificējot, izceļot un popularizējot Erasmus+ projektos īstenoto izcilo mācīšanas praksi, vienlaikus novērtējot skolotāju darbu un viņu ieguldījumu pedagoga profesijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI