DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pasaku konkurss skolēniem “Pasakas tiem, kuri dodas ceļā”

VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) un Rīgas Motormuzejs sadarbībā ar pasaku stāstnieku un Latvijas Radio personību Raiti Zapacki izsludina pasaku konkursu “Pasakas tiem, kuri dodas ceļā”. Tajā aicināti piedalīties un radīt pasakas Latvijas izglītības iestāžu 1.-6. klases skolēni.

Konkursa mērķis ir veicināt bērnu izpratni par satiksmes drošību un mudināt viņus izzināt autobūves un satiksmes attīstības vēsturi un pētīt dažādu transportlīdzekļu (automobiļu, motociklu, velosipēdu u.c.) vēsturi, attīstību un vietu kopējā satiksmē. Tā arī attīstīt skolēnu radošumu un stāstnieka prasmes. Konkursa rezultātā tapušās pasakas tiks ierakstītas audio formātā un būs vērtīgu atziņu un pamācību avots, ko pasaku klausītājiem būs sagatavojuši paši bērni.

Konkursā aicināti piedalīties Latvijas izglītības iestāžu 1.-6. klases skolēni, iesniedzot no klases vienu pasaku un tās ilustrāciju. Konkursam iesniegtos darbus vērtēs īpaša žūrija, un 18 labākās pasakas tiks pārvērstas par audio pasākām, kas būs brīvi pieejamas jebkuram lielam un mazam pasaku klausītājam. Savukārt labāko sešu pasaku autori – viena klase katrā klašu grupā – balvā saņems kādu no Raita Zapacka sešām pasaku izrādēm vai izglītojošajām nodarbībām pēc izvēles savā skolā.

“Ceļu satiksmes noteikumi nav viegli vai vienkārši, tomēr tie jāzina katram, kurš dodas ceļā. Katrā dzīves posmā mēs raugāmies uz satiksmi citādi, tāpēc par tās noteikumiem un drošību visiem stāstīt nevaram vienādi. Tieši tādēļ rīkojam pasaku konkursu, aicinot jaunāko klašu skolēnus radīt pasakas, vienlaikus mācoties un izzinot, kas ir satiksme, kā tā veidojusies un kāda ir droša satiksme un drošs satiksmes dalībnieks,” stāsta CSDD Komunikācijas departamenta Izglītības daļas vadītāja Guna Zvīgule.

“Pasakas mūs pavada visu mūžu: bērnībā mēs no tām mācāmies, kļūstot vecākiem – vērtējam. Pasakas ir lielisks veids, kā bērni un jaunieši var ļauties fantāzijām, radīt jaunus tēlus un tos atdzīvināt dažādās situācijās. Šis konkurss sniedz iespēju pasakām rasties, jaunajiem stāstniekiem varoņus ietērpjot pamācošās un izzinošās situācijās dažādos laikos. Tas, kā konkrētā klase nonāks pie pasakas – to būs rakstījis viens skolēns vai tas būs kopdarbs – nav svarīgi. Galvenais ir rezultāts,” mudina Raitis Zapackis.

Pasaku un ilustrāciju iesniegšanas termiņš līdz 2024. gada 8. novembrim. Plašāka informācija un konkursa nolikums atrodams TE.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI