DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Uzņēmējdarbības skola šogad pulcēs vairāk nekā 800 vidusskolēnus

Biznesa augstskolas Turība organizētā Uzņēmējdarbības skola 20. septembrī uzsāks savu desmito sezonu, un šogad tai pievienosies rekordliels dalībnieku skaits – vairāk nekā 800 skolēni no 42 dažādām skolām visā Latvijā.  Šī skolēniem būs lieliska iespēja, tiekoties ar iedvesmojošām personībām un nozares ekspertiem, apgūt gan teorētiskās zināšanas, gan praktiskās iemaņas dažādos uzņēmējdarbības aspektos.

“Šogad esam saņēmuši rekordlielu pieteikumu skaitu, kas apliecina ne tikai jauniešu palielināto interesi uzņēmējdarbības izglītībā, bet arī to, ka Uzņēmējdarbības skola kļūst par arvien nozīmīgāku projektu vidusskolēniem, kuri vēlas gūt praktiskas iemaņas un zināšanas. Interese ir patiešām milzīga - jaunieši arvien vairāk vēlas attīstīt savas prasmes un apzināties iespējas, ko piedāvā uzņēmējdarbība,” uzsver Biznesa augstskolas Turība Karjeras centra vadītāja un Uzņēmējdarbības skolas koordinatore Anželika Marija Zuba.

Šogad projekts apvienos vairāk nekā 800 skolēnus no Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Valmieras, Ventspils, Rēzeknes, Ogres, Siguldas, Talsiem, Engures, Babītes, Nīcas, Bauskas, Balviem, Salacgrīvas, Rojas, Gulbenes, Mālpils, Krimuldas, Ozolniekiem, Grobiņas, Druvas, Olaines un Pilsrundāles.

Uzņēmējdarbības skolas atklāšanas pasākums notiks 20. septembrī Rīgā, Biznesa augstskolā Turība, kurā jaunās sezonas dalībniekiem būs iespēja noklausīties iedvesmojošas personības pieredzes stāstu un darboties pie biznesa idejas radīšanas.

Savukārt turpmāk nodarbības notiks vienreiz mēnesī, attālināti, tiešsaistes platformā WebEx. Tās būs piepildītas ar aktuālākajām uzņēmējdarbības tendencēm, noderīgiem rīkiem un prasmēm, kā arī jauniešiem būs iespēja klausīties stāstus no sabiedrībā pazīstamiem uzņēmējiem un personībām, lai palīdzētu attīstīt prasmes un īpašības, kas nepieciešamas ikvienam uzņēmējam. Pēc katras lekcijas jauniešiem būs jāveic mājasdarbs, bet noslēguma nodarbībā, kas notiks nākamā gada 25. aprīlī, skolēniem būs jāpielieto nodarbībās gūtās zināšanas, iesaistoties dažādās aktivitātēs, darbnīcās un kārtojot noslēguma testu.

Uzņēmējdarbības skolas mērķis ir veicināt vidusskolēnos interesi un izpratni gan par uzņēmējdarbību kopumā, gan par šīs nozares saistītām tēmām – finanšu pratība, mediju pratība, uzņēmuma un personīgā zīmola veidošana, mārketinga triki, konfliktu risināšana, ilgtspējība, sociālo mediju tendences u.c. Tādējādi vidusskolēniem tiek piedāvāta kompetencēs balstīta izglītība, attīstītas starpnozaru prasmes un jaunieši iegūst, tā dēvētās, soft skills, kas palīdz viņiem veidoties kā personībai.  

Uzņēmējdarbības skolu līdz šim brīdim ir absolvējuši jau vairāk nekā 1200 skolēni, kas norāda uz jauniešu palielinātu interesi biznesa izglītībā un nozarē kopumā.

Biznesa augstskola Turība ir TOP3 darba devēju atzītākā augstskola. Tā ir biznesā balstīta un atbilstošās aktivitātēs studentu orientēta starptautiska augstskola, kas ietver biznesa domāšanu visos studiju virzienos. Turībā praktiskās studijas veido 60 % studiju laika, savukārt teorija – 40 %. Jāakcentē, ka augstskolas pasniedzēji ir savas nozares profesionāļi un uzņēmēji dažādās nozarēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI