DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Limbažu novadā pārbūvēts reģionālā ceļa posms no Iesalkājas līdz Umurgai

FOTO: Mareks Gaļinovskis.

Limbažu novadā pārbūvēts reģionālā autoceļa Kocēni–Limbaži–Tūja (P11) posms no Iesalkājas līdz Umurgai (27,80.–33,07. km), uzlabojot satiksmes drošību un braukšanas komfortu.

Būvdarbu ietvaros veikta zemes klātnes pastiprināšana,  atjaunota ceļa segas konstrukcija un izbūvēts asfalta segums divās kārtās. Lai uzlabotu satiksmes drošību pie Umurgas, autoceļu P11 (33. km), Umurga–Cēsis–Līvi (P14) un Cēsu ielas satiksmes mezglā izbūvēta un savienota ar pašvaldības infrastruktūru apgaismota gājēju ietve. Atjaunotas trīs autobusu pieturvietas “Umurga”, divās no tām uzstādīti paviljoni. Autobusu pieturvietas “Mūrnieki” paplašinātas, lai autobuss varētu apstāties un uzņemt vai izlaist pasažierus, netraucējot satiksmi pārējiem transportlīdzekļiem.

Tāpat ir iztīrīti un izrakti grāvji, pārbūvētas un atjaunotas caurtekas, nobrauktuves, uzstādīts jauns ceļa aprīkojums – ceļazīmes, barjeras, signālstabiņi – un uzklāts horizontālais marķējums. Tiltam pār Braslas upi atjaunotas deformācijas šuves, asfalta segums, veikts betona konstrukcijas remonts un drošības barjeru izbūve tilta pieejās. 

Būvdarbus veica SIA Limbažu ceļi par līgumcenu 4  736  069 eiro (ar PVN). Pārbūves projekta autors ir AS Ceļuprojekts, būvuzraudzību veica SIA Firma L4.

Būvdarbi organizēti saskaņā ar Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros izstrādāto ceļu remontdarbu programmu un ir līdzfinansēti no ES Atveseļošanas fonda (AF).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI