DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Pasaules talkas dienā Krāslavā atklās 7. Laimes koku parku

FOTO: Krāslavas novada dome.

Pasaules talkas dienā, 20. septembrī, kas pirmo reizi ierakstīta ANO atzīmējamo dienu kalendārā, Krāslavā plkst. 13.00 tiks atklāts jau 7. Laimes koku parks. Laimes koku stādīšana bija īpašā Latvijas iniciatīva, ar kuru mūsu talcinieki ienāca Latvijas simtgades un Pasaules talkas pirmajā norises gadā – 2018. gada rudenī. Kopš tā laika ideja ir vērsusies plašumā, un kopā ar iedzīvotājiem tiek radīti arī Laimes koku parki. Tādi nu jau tapuši Valdemārpilī, Jelgavā, Trapenes pagastā, Viļakā, Ādažos un Krāslavā.

Līdz ar 7. Laimes koka parku krāslavieši vēlas iedibināt jaunu, skaistu tradīciju – aicināt jaunlaulātos tur iestādīt savas jaunās dzīves laimīgo koku. "Aicinām jaunlaulātos iesākt skaistu tradīciju – apliecināsim savas jūtas, iestādot mīlestības kokus," uzsver Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks. Laimes koku parks atradīsies pie šovasar atklātā tilta pār Jāņupīti. Pilsētnieki tiltu gaidīja ar lielu nepacietību, sevišķi skolēni, viņu vecāki, skolotāji un daudzi citi cilvēki, kam tilts jāšķērso turpat katru dienu. Pie tilta ir neliels laukums, kur iecerēta Laimes koku parka izveidošana, cerot, ka šī vieta kļūtu par vienu no skaistākajām pastaigu vietām Krāslavā.

Parkā paredzēts kopīgi iestādīt dažādus kokus un košumkrūmus - ceriņus, egles, magnolijas, kadiķus, kalnu priedes, ogābeles, Japānas sakuras, bārbeles, grimoņus, magnolijas, spirejas.

Pasākumā jaunlaulātos un viņu ģimenes, skolēnus un iedzīvotājus sveiks Lielās Talkas Labas gribas vēstnieks, Latvijas kandidatūras ANO drošības padomes sekretariāta vadītājs Andrejs Pildegovičs, Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks un Lielās Talkas organizatore Vita Jaunzeme.

Aicinām ikvienu atzīmēt savu plānoto Laimes koka stādīšanu vai citu Pasaules talkas aktivitāti – vides sakopšanu, ainavas labiekārtošanu, pārgājienus ar talkas elementiem un dabas izzināšanu, digitālās talkas – atzīmēt “Svinam Dabu” kartē www.talkas.lv, lai no mums iedvesmojas visa pasaule. Tāpat ikviens aicināts uz Pasaules talkas noslēgumu 21. septembrī no plkst. 14.00 līdz 17.00 Vecāķu pludmalē, kur teiksim Paldies ikvienam, kurš Latviju šogad darījis tīrāku, zaļāku, skaistāku.

Starptautiski Pasaules talku organizē nevalstiskā organizācija “Let’s Do It World”, kas ir ANO Vides Programmas (UNEP) un ANO Vides Asamblejas (UNEA) akreditētā locekle. 2023. gada decembrī ANO ratificēja rezolūciju, ar kuru 20. septembris kā Pasaules talkas diena iekļauts ANO oficiālajā kalendārā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI