DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Sēdē izvirza pārstāvjus darbam Latvijas delegācijā Eiropas Reģionu komitejā un atskatās uz paveikto pirmajā pusgadā

Publicitātes foto.

2024. gada 11. septembrī uz kārtējo sēdi attālinātā formātā pulcējās Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padome. Kurzemes pašvaldību vadītāji un vadītāju vietnieki tikšanās laikā vienojās par pārstāvju deleģēšanu Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā, atskatījās uz Kurzemes plānošanas reģiona paveikto 2024. gada 1. pusgadā, kā arī pārrunāja citas aktualitātes.

Sēdes sākumā Attīstības padome vienojās, ka Latvijas delegācijā Eiropas Reģionu komitejā Kurzemes reģiona pašvaldības turpinās pārstāvēt Aivars Priedols, Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes un Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, kā arī Māris Zusts, Saldus novada pašvaldības domes priekšsēdētājs un Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks. Izvirzot pārstāvjus, tika uzsvērta abu pašvaldību vadītāju pieredze, kuri jau iepriekš veiksmīgi darbojās un pārstāvēja Kurzemes reģiona intereses Latvijas delegācijā Eiropas Reģionu komitejā.

Sēdes turpinājumā ar Kurzemes plānošanas reģiona paveikto 2024. gada pirmajā pusgadā iepazīstināja reģiona Administrācijas vadītāja Evita Ozoliņa. Šajā laika periodā reģions veiksmīgi īstenoja savas funkcijas, aktīvi strādājot pie attīstības plānošanas, uzņēmējdarbības veicināšanas un reģionālo projektu iniciēšanas un īstenošanas. Reģions iesaistījās sabiedriskā transporta organizēšanā, remigrācijas veicināšanā, kā arī turpināja virzīt brīvprātīgas iniciatīvas, tostarp pieaugušo izglītības tīkla attīstību un Kurzemes kultūras programmu 2024. gadam.

Sabiedriskā transporta tīkla pieejamības un efektivitātes uzlabošanai veikta 21 izmaiņa maršrutos, optimizēti reisu grafiki un izveidotas jaunas pieturvietas, kā arī paplašināti savienojumi starp Liepāju un Rīgu. Remigrācijas jomā Kurzemes plānošanas reģions 2024. gada pirmajā pusgadā nodrošināja personalizētu atbalstu 394 cilvēkiem un 142 ģimenēm. Kopš 2018. gada ar remigrācijas koordinatoru sazinājušies vairāk nekā 3300 cilvēku, un rezultātā Kurzemē atgriezušies 1367 cilvēki.

Kurzemes plānošanas reģions 2024. gada pirmajā pusgadā īstenoja 16 dažādus projektus, kas aptver tādas jomas kā tūrisma attīstību, vides ilgtspēju un ūdens apsaimniekošanas uzlabojumus. Šo projektu ietvaros reģions aktīvi iesaistījās arī uzņēmējdarbības veicināšanā, nodarbinātības sekmēšanā, īpaši jauniešu vidū, un transporta pieejamības uzlabošanā. Turklāt, īstenojot projektus dažādās pārrobežu sadarbības programmās, tika attīstīti arī vides pieejamības risinājumi dabas un tūrisma objektos, uzlabojot piekļuvi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tādējādi veidojot Kurzemes reģionu pieejamu ikvienam.

Kurzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes 2024. gada 11.  septembra attālinātās sēdes darba kārtība un citi dokumenti ir pieejami tiešsaistē.

Par Kurzemes plānošanas reģionu

Kurzemes plānošanas reģions ir viens no pieciem plānošanas reģioniem, kas izveidots 2006. gada jūnijā ar mērķi – nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. To veido astoņas pašvaldības  - divas valstspilsētas - Liepāja un Ventspils - un seši novadi - Dienvidkurzemes, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils novads.

Vairāk par Kurzemes plānošanas reģionu, tā funkcijām un īstenotajiem projektiem var uzzināt: www.kurzemesregions.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI