DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ģertrūdes ielas posmos veiks defektu labošanu

Šajā nedēļā Ģertrūdes ielas posmā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai sāksies defektu labošanas darbi, informē Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments. Lai Ģertrūdes ielas iedzīvotājiem un uzņēmējiem neradītu liekas neērtības, darbus veiks pa mazākiem posmiem un tikai tajās vietās, kurās konstatēti defekti. Darbus plānots pabeigt līdz novembra beigām.  

Šobrīd Ģertrūdes iela posmā no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Barona ielai satiksmei ir atvērta, bet iepriekš pārbūvētais ielas posms vēl joprojām nav nodots ekspluatācijā. Ģertrūdes ielas seguma atjaunošanas darbus veica “RERE VIDE”, tomēr tie ir veikti nekvalitatīvi. Noslēdzoties būvdarbiem, tika konstatēti vairāki defekti, kuru dēļ iela nav pieņemta ekspluatācijā. Tomēr, lai Ģertrūdes ielas iedzīvotājiem un uzņēmējiem, kā arī 1. trolejbusa pasažieriem, neradītu papildu neērtības, iela satiksmei tika atvērta.

Ģertrūdes ielā konstatētie defekti ir saistīti ar neatbilstībām, izbūvējot ielas un ietves segumus atbilstoši Ceļu specifikāciju prasībām, piemēram, konstatēti nelīdzenumi, iesēdumi, nekvalitatīvas salaidumu vietas, spraugas starp elementiem un to aizpildījums.

Lai novērstu defektus un Ģertrūdes ielas posmu varētu pieņemt ekspluatācijā, departaments vairākkārtīgi izsludināja iepirkumu defektu labošanas darbiem. Defektu novēršanu veiks SIA “MRG Būve”.

Par būtiskākiem satiksmes ierobežojumiem darbu laikā, pašvaldība informēs atsevišķi.

Iepriekš jau ziņots, ka pašvaldība, būvdarbu laikā, konstatējot nekvalitatīvi paveiktu darbu un apzinātu termiņu vilcināšanu, ar darbu veicēju “RERE VIDE” lauza līgumu. Pašvaldība būvdarbu veicējam noteica sodu par būvniecības termiņu neievērošanu, kā arī neizmaksāja līgumā noteikto 10% ieturējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI