DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrija, NBS un LMT kopā ar NATO plāno unikālu digitālās savienojamības eksperimentu 

No 9. līdz 13. septembrim Rīgā norisināsies plānošanas sesijas vērienīgam aizsardzības inovāciju izmēģinājumam – digitālā mugurkaula (digital backbone) eksperimentam DiBaX, ko NATO sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un mobilo sakaru operatoru “LMT” veiks oktobra beigās 5G testa vidē militārajā bāzē “Ādaži”.  

Eksperimenta DiBaX gaitā tiks demonstrēti jaunākie tehnoloģiju sasniegumi, pētot, kā tos iespējams integrēt reālās vidēs, lai uzlabotu sabiedroto spēku sadarbspēju un efektivitāti. 

Šis eksperiments, kuru NATO īstenos kopā ar Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotiem spēkiem un uzņēmumu “LMT”, apliecina industrijas un augsto tehnoloģiju nozīmi NATO un Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā.  

Veicinot inovācijas un attīstot progresīvas tehnoloģijas, Latvijas uzņēmumi palīdz gan NATO kopumā, gan Latvijas aizsardzības sistēmai attīstīt nepieciešamās spējas, lai stātos pretī mūsdienu drošības un aizsardzības izaicinājumiem.  

5G militāro testa vidi Nacionālie bruņotie spēki militārajā bāzē “Ādaži” izveidoja 2022. gadā sadarbībā ar uzņēmumu “LMT”, un tā dod iespēju attīstīt un izmēģināt dažādus sensoru, aizsardzības sistēmu un platformu, tai skaitā, bezpilota risinājumus, būtiski veicinot Latvijas un sabiedroto valstu militārās nozares tehnoloģisko attīstību. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI