DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Laiks pieteikt pretendentus Alūksnes novada augstākajam apbalvojumam “Sudraba zīle” 

Publicitātes attēls

Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 30. septembrim (ieskaitot) pieteikt apbalvošanai ar novada augstāko apbalvojumu “Sudraba zīle” pretendentus, kuru veikums novada un tā iedzīvotāju labā ir sevišķi nozīmīgs. 

“Sudraba zīli” pašvaldība pasniedz vienu reizi gadā, apbalvojot personas par nozīmīgu veikumu vai sevišķiem nopelniem novada labā, kas var izpausties kā atsevišķs izcils darbs vai ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība novada attīstībā, ieguldījums, izcili sasniegumi valsts pārvaldes, politiskajā, pašvaldības, tautsaimniecības, sabiedriskajā, kultūras, sporta, izglītības, veselības un sociālās aizsardzības, sociālo pakalpojumu, zinātnes vai saimnieciskajā darbā, valsts aizsardzības, sabiedrības drošības, labdarības vai citā novadam nozīmīgā jomā.  Apbalvojumu personai vienā nominācijā piešķir vienu reizi. 

Pretendentus var izvirzīt ikviena fiziska vai juridiska persona individuāli vai kolektīvi. Apbalvojumam var pieteikt gan novada iedzīvotājus, gan personas, kuras dzīvo un darbojas Latvijā vai ārzemēs, fizisku personu grupu – kolektīvu vai novadā reģistrētu vai darbojošos juridisku personu vai tās struktūrvienību. 

Ierosinot kādas personas apbalvošanu, iesniegumā jānorāda kandidāta vārds, uzvārds, dzīvesvieta, nodarbošanās vai ieņemamais amats, juridiskas personas nosaukums un adrese vai kolektīva nosaukums un vadītāja vārds un uzvārds. Iesniegumā norādāms vispusīgs to nopelnu apraksts, par kuriem personu ierosina apbalvošanai, uzsverot sevišķus nopelnus novada labā. Iesniedzējam jānorāda arī informācija par sevi - vārds, uzvārds, personas kods un dzīvesvieta, juridiskās personas gadījumā - nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese, paraksta tiesīgā persona. 

Ar pašvaldības apbalvojumu nolikumu var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Dokumenti/Nolikumi. 

Pieteikumus ar norādi “Pieteikums apbalvošanai ar “Sudraba zīli”” aicinām iesniegt, elektroniski sūtot uz pašvaldības e-adresi vai e-pasta adresi: dome@aluksne.lv, pa pastu Alūksnes novada pašvaldībai Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301, vai nogādāt tos personīgi Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Dārza ielā 11, Alūksnē. Lai atvieglotu pretendentu pieteikšanu, ir izveidota arī elektroniski aizpildāma veidlapa, kas atrodama saitē: http://ej.uz/Sudraba_zili. 

Kopš 2010. gada Alūksnes novada augstākais apbalvojums “Sudraba zīle” piešķirts: 

  • 2010. gadā - Andrejam Aleksejevam, Zinovijai un Gunāram Aplokiem, Jānim Baltiņam, Intaram Berkulim, Vilnim Blūmam, Dzidrai Mazikai, Jānim Polim, Agritai Šaicānei, Ivaram Zariņam 
  • 2011. gadā - Lidijai Zitānei, Vizmai Dravniecei, Ivaram Hamanim, Viesturam Kazainim, Andrim Kļaviņam, Gunāram Ozoliņam, Gunitai Palejai, Mārai Podkalnei, Raivim Podrezovam, Ilonai Riekstiņai, Anitai Šnikvaldei 
  • 2012. gadā - Evai Aizupei, Intai Aizupietei, Edgaram Bertukam, Lidijai Juksei, Aigaram Peperniekam, Aigaram Steberim,  Zitai Skultei, Aldim Verneram, Gunitai Virkai, Sašam Dišeinam (Sacha Duchaine) 
  • 2013. gadā - Ivetai Baltajai-Vanagai, Zigrīdai Ilenānei, Dainai Dubrei-Dobrei, Dzintrai Zvejniecei, Gintam Teterovskim, Ivetai Druvai-Druvaskalnei, Agrim Jermacānam, Imantam Samam, Aritai Prindulei, SIA “Dzīpari S” 
  • 2014. gadā - Ilzei Līviņai, Daigai Ozoliņai, Ingai un Uģim Prauliņiem, Renātei Pilipai, Gunāram Kalējam, biedrībai “Astes un Ūsas”, Laivu ģimenei, Uģim Puzulim, Ivaram Tīcam 
  • 2015. gadā - Lilitai Spirkai, Rūtai Merkuševai, Dainai Libertei, Ilgvaram Vaskim, Inārai Kravalei 
  • 2016. gadā - Edītei Ojai, Natai Meģei, Aivaram Mālniekam, Irēnai Greivulei, Metai Lerhai 
  • 2017. gadā - Verai Sedleniecei, Mārai Krieviņai, Aldim Līcim 
  • 2018. gadā - Marinai Ramanei, Ausmai Miningai, Vizmai Orlovskai, Inai Perevertailo, Alūksnes Maizes kombināta kolektīvam 
  • 2019. gadā – Brigitai Bijonei, Leonīdam Perevertailo, Gustu ģimenei, Laimai Aigarei, Kristapam Kaulakanam 
  • 2020. gadā - Idai Zelčai, Anitai Pētersonei, Gunitai un Pēterim Kučikiem, SIA “ABIO”, SIA “FAPS” 
  • 2021. gadā - Initas un Leona Ķeseļu audžuģimenei, sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Jaungrēveles”, Velgai Vimbai 
  • 2022. gadā - Tomam un Marijai Alleniem, Alvitam Grīvniekam, Mirdzai Kornei, sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Mārkalnas bruģis”, uzņēmuma valdes loceklim Arvim Līcim ar ģimeni 
  • 2023. gadā – Dacei Markui, Ārijai Bertukai, sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “H2E, Mārai Kalnai, zemnieku saimniecības “KADIĶI M.A.” īpašniekam Mārtiņam Augstkalnietim.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI