DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Iekšējās drošības birojs ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu

Iekšējās drošības birojs augusta vidū Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nosūtīja kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu par izvairīšanos no deklarācijas iesniegšanas un nodokļu nomaksas vairāku gadu garumā. 

Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā guva pierādījumus tam, ka VUGD amatpersona, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju un gada ienākumu deklarāciju, apzināti nenorādīja ziņas par azartspēļu laimestos gūtajiem ienākumiem un darījumiem lielā apmērā. Vienlaikus Iekšējās drošības birojs noskaidroja, ka VUGD amatpersona izvairījās no nodokļu nomaksas, kā rezultātā Latvijas Republikai radīti zaudējumi vairāk nekā 100 tūkstošu eiro apmērā.  

Pret VUGD amatpersonu rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 218. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu - izvairīšanās no nodokļu nomaksas lielā apmērā, kā arī par Krimināllikuma 219. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu - izvairīšanās no deklarācijas iesniegšanas. 

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā. 

Iekšējās drošības birojs 2024. gada pirmajos septiņos mēnešos kompetences ietvaros ir uzsācis 29 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 85 kriminālprocesos. Šā gada septiņos mēnešos prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai ir nodoti 28 kriminālprocesi un to ietvaros rosināts uzsākt kriminālvajāšanu pret 50 personām - 31 amatpersonu un 19 fiziskām personām - par 41 noziedzīgu nodarījumu. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI