DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

A. Sprūds piedalīsies ES Ārlietu padomes aizsardzības ministru sanāksmē 

Piektdien, 30. augustā, aizsardzības ministrs Andris Sprūds piedalīsies Eiropas Savienības Ārlietu padomes aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, Beļģijā.  

Sanāksmē Eiropas Savienības aizsardzības ministri pārrunās drošības un aizsardzības aktualitātes, fokusējoties uz situāciju Ukrainā un Eiropas Savienības militārā atbalsta iniciatīvām, tai skaitā Eiropas Savienības militārās apmācības misijas Ukrainā (European Union Assistance Mission Ukraine - EUMAM) sasniegtajiem rezultātiem. Amatpersonas pārrunās arī ārkārtas ieņēmumu (extraordinary revenue) apgūšanu Ukrainas militārajām vajadzībām no Krievijas Centrālās bankas imobilizētajiem aktīviem, citas dalībvalstu iniciatīvas un Eiropas Savienības sadarbību NATO Vašingtonas samita kontekstā.  

Tāpat amatpersonu dienaskārtībā būs Eiropas Savienības kopējās drošības un aizsardzības politikas aktualitātes. Sanāksmes laikā ministri pārrunās Eiropas Savienības misijas un operācijas, ar fokusu uz Sarkanās jūras reģionu un Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas reģionu, kā arī Eiropas aizsardzības gatavību un industriālās bāzes stiprināšanu un tam nepieciešamo finansējumu. 

Eiropas Savienības Ārlietu padomes aizsardzības ministru sanāksmi vadīs Eiropas Savienības augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels Fonteljess (Josep Borrell Fontelles). 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI