DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Darbību sāk RTU Starptautiskā zinātņu un tehnoloģiju skola, bet Inženierzinātņu vidusskola – desmito mācību gadu 

2. septembrī uz pirmo skolas dienu Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu pilsētiņā Ķīpsalā pulcēsies RTU Starptautiskās zinātņu un tehnoloģiju skolas (International School of Science and Technology – ISST) skolēni un mācībspēki. Skola nodrošinās Kembridžas līmeņa izglītību, kas pavērs skolēniem ceļu uz studijām pasaules prestižākajās universitātēs. Savukārt RTU Inženierzinātņu vidusskola (IZV) jaunās telpās Ķīpsalā sāks jau desmito mācību gadu.  

«No septembra RTU būs ne vien studentu, bet arī skolēnu pilsētiņa,» pauž RTU rektors Tālis Juhna. IZV un ISST atrašanās Ķīpsalā nodrošinās skolēniem plašas iespējas pilnvērtīgi izmantot RTU zinātnisko aprīkojumu, strādāt laboratorijās, iesaistīties zinātniskajos pētījumos un dažādās aktivitātēs, kas vērstas uz jaunradi un uzņēmējspēju attīstību. Šāda izglītība kalpos viņiem par konkurētspējīgu pamatu turpmākiem akadēmiskajiem un profesionālajiem panākumiem. 

Lielās intereses dēļ starptautiskajā skolā jau pirmajā mācību gadā uzņemts vairāk talantīgu un augsti motivētu skolēnu, nekā sākotnēji tika plānots, – 2. septembrī mācības ISST uzsāks 21 10. klases skolēns. Mācības notiks angļu valodā atbilstoši Kembridžas A un AS līmeņa programmai, lielu uzmanību pievēršot STEAM priekšmetu apguvei. Skolēniem būs iespēja mācību laikā arī attīstīt pētniecības un pilnveidot personības un līderības prasmes. 

«Dzīve ir kā brauciens ar velosipēdu. Lai saglabātu līdzsvaru, jāturpina kustēties,» citējot ievērojamo zinātnieku Albertu Enšteinu, saka ISST direktors Dmitrijs Vinogradovs. 

2. septembrī ISST skolēni Ķīpsalā pulcēsies plkst. 14.00 uz tradicionālajiem RTU Iezvanīšanas svētkiem, bet svinīgi pirmais skolas mācību gads tiks uzsākts plkst. 15.00. Savukārt plkst. 10.30 uz svinīgu desmitā mācību gada uzsākšanas pasākumu sanāks IZV skolēni un mācībspēki.  

«Bērnībā dzimšanas dienas tiek gaidītās ar lielu nepacietību. 10 gadi ir pirmā apaļā jubileja cilvēka dzīvē. Tā ir ļoti īpaša, jo jau 10 gadi pavadīti šai pasaulē! Skolai tas nav daudz, bet pietiekami, lai saprastu – mēs esam un būsim,» uzsver IZV direktore Laura Fjodorova.  

Mācības 10. klasē IZV šogad uzsāks 24 ļoti zinoši skolēni, kuri izturējuši lielu konkursu, bet kopumā skolā mācīsies 72 skolēni. Deviņu gadu laikā skolu absolvējuši jau 167 jaunieši, kuri izglītības ceļu turpina Latvijas un ārvalstu labākajās universitātēs.  

RTU dibināja IZV 2015. gadā, lai dotu iespēju talantīgiem Latvijas jauniešiem apgūt eksaktās un dabaszinātnes īpaši augstā līmenī. IZV skolēni izcili apliecina savas zināšanas vietējā un starptautiskajā līmenī, un jau deviņus gadus Ata Kronvalda fonda veidotajā Latvijas skolu reitingā IZV tiek atzīta par labāko mazo skolu Latvijā. 

Abas RTU vidējās izglītības iestādes no septembra darbosies Ķīpsalā, Āzenes ielā 12. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI