DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Valmieras novada pedagogu konference “Lasītprasmes, labbūtības un drošas vides nozīme un veicināšana” 

Publicitātes foto

23. augustā Valmierā norisinājās ikgadējā Valmieras novada pedagogu konference, kurā piedalījās 500 Valmieras novada pedagogi. Izvēlētā konferences tēma ir “Lasītprasmes, labbūtības un drošas vides nozīme un veicināšana”. Izglītības konferences mērķis ir rezumēt 2023./2024. mācību gada metodisko mērķus, iedvesmot, atbalstīt pedagogus un sniegt jaunas idejas nākamajam darba cēlienam, kā arī informēt par aktuālo izglītībā.  

Konferences atklāšanā Valmieras Kultūras centrā svinīgu uzrunu dalībniekiem teica Jānis Olmanis, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos, un Iveta Pāže, Valmieras novada Izglītības pārvaldes vadītāja. Ar muzikāliem priekšnesumiem priecēja mūziķis un pedagogs Andris Ērglis, kā pats saka,  izskanēja sveiciens no skolotāja skolotājiem, bet pasākumu aizrautīgi vadīja Valmieras 5. vidusskolas skolotājs Gustavs Māziņš.  

Pasākumā 16 pedagogiem pasniegti Izglītības un zinātnes ministrijas Atzinības un Pateicības raksti. Atzinības raksti par būtisku ieguldījumu pedagoģiskajā darbā pasniegti Silvijai Indānei, Valmieras Valsts ģimnāzija, Lāsmai Gredzenai un Zanei Švēdei, Valmieras Viestura vidusskola, Līgai Kliesmetei un Artai Gredzenai, Valmieras 5. vidusskola, Sandrai Sprancei un Guntaram Purgalim, Trikātas pamatskola. Pateicības raksts piešķirts Ilvai Lakučai un Vinetai Zēģelei, Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzija, Inesei Baranovai un Aigai Gartmanei, Valmieras Viestura vidusskola, Ņinai Ādamsonei, Rubenes pamatskola, Ivetai Brencei un Lienei Felzenbergai, Trikātas pamatskola, Aijai Urbānei, Kocēnu pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis”, Inesei Roziņai, Rūjienas pirmsskolas izglītības iestāde “Vārpiņa”.  

Pēc svinīgās konferences atklāšanas un pedagogu sveikšanas kopīgā lekcijā klātesošajiem bija iespējams noklausīties līderības apmācību programmas vadītājas, supervizores Ingas Šadurskas lekciju “Kas ir labbūtība mūsdienu vadības izpratnē?”. “Lasītveicināšanas programmas – tilts starp bērnu un lasītpatiku”, “Diskusija: Kā ir labi būt digitālajā labbūtībā?”, “Drošība un psiholoģiskā labklājība izglītības vidē” – šīs un vēl citas no pavisam 22 darbnīcām konferences otrajā daļā Valmieras 5. vidusskolā un Valmieras 2. vidusskolā pedagogi apguva padziļināti.  

Konferences starplaikos pedagogiem bija iespējams iepazīties ar Valmieras Integrētās bibliotēkas piedāvātajām mācību programmām, Valmieras koprades darbnīcas DARE aprīkojumu un tehniskajām iespējām, SIA ZAAO Dabas un tehnoloģiju parka “URDA” piedāvājumu pedagogiem un skolēniem un arī SIA “Lielvārds” izdotajiem mācību materiāliem.    

Šogad ikgadējo Valmieras novada pedagogu konferenci organizē Valmieras novada Izglītības pārvalde sadarbībā ar Valmieras Valsts ģimnāziju un Valmieras Pārgaujas valsts ģimnāziju.  

Lai pedagogiem nākamajā mācību gadā panākumi profesionālajās gaitās un pozitīviem notikumiem piepildīta ikdiena!  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI