DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes orķestris un solisti aicina uz koncertu Brīvības pieminekļa laukumā, Rīgā

Publicitātes foto

Piektdien, 23. augustā, plkst. 15.00 laukumā pie Brīvības pieminekļa Rīgā, Zemessardzes orķestris ar solistiem diriģenta majora Anda Kareļa vadībā aicina uz Baltijas ceļa 35. gadadienai un Zemessardzes dibināšanas 33. gadadienai veltīto koncertu.

Atmodas laika spēcīgākās dziesmas kopā ar Zemessardzes orķestri izdziedās talantīgie un plašākai publikai jau labi zināmie solisti zemessargi – Luīze Krasta, Gita Puikevica-Puikevska, Atis Ieviņš un Arvīds Keinis.

“Aicinām visu paaudžu koncerta apmeklētājus kopā ar mums dziedāt plaši zināmās dziesmas, kas ir bijušas kā svarīgs dzinējspēks mūsu nācijai nozīmīgos vēstures brīžos. Daudzi no Zemessardzes orķestra mūziķiem ir dzimuši tieši Atmodas laikā vai jau neatkarīgā Latvijā, un šis ir veids, kā arī pateikties vecākiem un vecvecākiem par vienotību un tautas gara spēku, ko viņi ir izrādījuši tautai un valstij svarīgos brīžos,” uzsver Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks majors Andis Karelis.

Zemessardzes orķestris ir lielākais un jaunākais militārais orķestris Latvijā, kas dibināts 2011. gada 1. novembrī. Tā ir Zemessardzes atsevišķā vienība, kurā ietilpst pūtēju orķestris, bigbends, koris “Stars”, dažādi kameransambļi un tautas deju ansamblis “Bramaņi”. Zemessardzes orķestris ne tikai nodrošina militāro un protokola ceremoniju muzikālo noformējumu, bet arī uzstājas ar mākslinieciski augstvērtīgiem un iedvesmojošiem koncertiem. Orķestra mūziķi un dejotāji ir aktīvi Dziesmu un deju svētku tradīcijas uzturētāji un dalībnieki, koncertējuši arī Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Polijā, Vācijā, Itālijā, Ukrainā, Kosovā, Azerbaidžānā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Kanādā, sadarbojas ar populāriem izpildītājmāksliniekiem Latvijā, kā arī ar citu valstu militārajiem orķestriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI