DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pilnveido pašvaldību ceļu un ielu reģistrācijas un uzskaites kārtību 

FOTO: Zane Bitere. LETA

Otrdien, 20. augustā, valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) rosinātās izmaiņas Ministru kabineta noteikumos “Pašvaldību ceļu un ielu reģistrācijas un uzskaites kārtība”, lai pilnveidotu iespēju identificēt katras pašvaldības īpašumā esošus ceļus, noteiktu to funkcionālo nozīmi un nodrošinātu caurskatāmu mērķdotācijas sadali, kā arī lai iekļautu pašvaldību ceļus vienotā valsts kopējā transporta un mobilitātes ceļu tīkla pārskata kartē.  

Veicot grozījumus minētajos noteikumos tiks nodrošināta iespēja pilnveidot un uzlabot jau esošā ceļu tīkla reģistra uzturēšanas, aktualizēšanas un pilnveidošanas iespējas, tostarp samazinot manuālu darbību veikšanu reģistra informācijas analīzei, apkopošanai un pārskatīšanai. 

Atbalstītie noteikumi paredz izveidot  unikālu identifikatoru katram pašvaldības ceļam, kas ietver informāciju par administratīvo teritoriju, funkciju un ceļa nozīmi. Tādējādi varēs iegūt aktuālo statistiku un pārskatāmu analīzi, tostarp arī mērķdotācijas piešķīrumu un izlietojumu. Šāds identifikators dos iespēju plānot pašvaldības ceļu tīkla attīstību sasaistē ar valsts ceļu tīklu.  

Turpmāk ceļu īpašniekam – pašvaldībām – autoceļu un ielu saraksti un izvietojuma shēmas būs jāiesniedz elektroniskā formātā.  

Noteikumu grozījumi paredz arī vairākas izmaiņas terminu un jēdzienu definējumā, tāpat arī  korekcijas pašvaldību nekustamā īpašuma – autoceļu un ielu – reģistrēšanas kārtībā Valsts zemes dienestā datu reģistrācijai vai aktualizācijai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI