DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valmierā notiks Zemessardzes diena

Publicitātes attēls

Sestdien, 24. augustā, Valmierā norisināsies Zemessardzes diena, kuras laikā paredzēts Zemessardzes vienību tehnikas, ekipējuma un ieroču izstāde, muzikālie priekšnesumi un aktivitātes, kā arī dievkalpojums un militārā ceremonija ar Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes vienību dalību.

Zemessardzes diena iesāksies ap plkst. 09.00, kad Zemessardzes orķestris pilsētas ielās ar muzikālajiem priekšnesumiem modinās valmieriešus. No plkst. 10.00 vairākās vietās Valmierā – Vecpuišu parkā, pie Valmieras kultūras centra, Gaujas krastā pie Ziedu gravas, Vienības laukumā un pie Valmieras Jaunatnes centra “Vinda”, būs iespēja apskatīt Zemessardzes rīcībā esošo militāro tehniku, ieročus un ekipējumu.

Plkst. 10.00 paredzēts dievkalpojums Valmieras Sv. Sīmaņa Evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Plkst. 10.30 pie Valmieras Kultūras centra ar krāšņu un atraktīvu defilē programmu pasākuma apmeklētājus priecēs Zemessardzes orķestris kopā ar Zemessardzes orķestra deju ansambli “Bramaņi”.

Plkst. 11.45 Zemessardzes un Valmieras pašvaldības pārstāvji, kā arī lūgtie ārvalstu viesi noliks ziedus pie 1991. gada Barikāžu piemiņas akmens. Tieši 1991. gada barikāžu laikā dzima ideja par pašaizsardzības vienības dibināšanu, kas būtu gatava aizsargāt tikko atjaunoto Latvijas neatkarību.

Savukārt plkst. 12.00 Vienības laukumā pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti uz Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes vienību svinīgo ceremoniju, kas noslēgsies ar parādi (no Vienības laukuma pa Rīgas ielu līdz Centra aplim).

Pasākuma turpinājumā līdz plkst. 15.00 pie Valmieras Kultūras centra uzstāsies gan dažādi orķestra kameransambļi, gan deju ansamblis “Bramaņi”, kā arī Zemessardzes koris “Stars”, radot svinīgu un patriotisku noskaņu.

No plkst. 13.45 līdz 15.00 Vecpuišu parkā muzicēs Zemessardzes orķestra kameransambļi. Aktuālā informācija būs pieejama: www.zs.mil.lv un Valmieras novada tīmekļvietnē www.valmierasnovads.lv.

Iedzīvotāju ievērībai!

Valmierā 24. augustā no plkst. 09.00. līdz 13.00 būs slēgta satiksme Upes ielā,

posmā no Limbažu ielas līdz Matīšu šosejai; no plkst. 10.00 līdz 13.00 būs ierobežota satiksme Sporta ielā, posmā no Limbažu ielas līdz Matīšu šosejai. No plkst. 12.30 līdz 13.30, militārās parādes laikā, būs slēgta satiksme Rīgas ielā, posmā no Vienības laukuma līdz Lāčplēša ielai; Lāčplēša ielā, posmā no Rīgas ielas līdz Raiņa ielas un Tērbatas ielas krustojumam; Raiņa ielā, posmā no Lāčplēša ielas līdz Beātes ielai.

Zemessardze lūdz ar izpratni izturēties pret īslaicīgiem satiksmes traucējumiem.

Pasākumu laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana, un sagatavotais materiāls būs apskatāms Zemessardzes un Valmieras novada sociālo mediju kontos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI