DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Zinātnes un izglītības inovāciju centrs īstenojis STEAM jomu tematiskās nedēļas skolēnu vasaras brīvlaikā

Liepājas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centrs skolēnu vasaras brīvlaikā īstenojis astoņas ar dabaszinātnēm, tehnoloģijām, inženierzinātnēm, mākslu un matemātiku (STEAM) saistītas tematiskās nedēļas 130 dažādu vecumposmu skolēniem -  galvenokārt liepājniekiem, taču arī skolēniem no Nīcas, Grobiņas, Durbes, Salaspils, Rīgas un Kuldīgas.  

Tematiskās dienas “Ezera ABC” un “Ezera dienasgrāmata” notika ne vien Dabas mājā, bet arī Liepājas ezerā ar dabas izziņas pētniecības mazizmēra kuģošanas līdzekli “AkvaLab Liepāja”. Dalībnieki iepazinuši ūdensputnus un zivis, ar ūdens pētniecības rīkiem mērījuši ūdens caurredzamību un pH līmeni, kā arī ieguvuši īslaicīgai izpētei ezerā mītošos organismus.  

Tematiskās dienas “Gribu būt inženieris”, “A+STEM=STEAM” un “Daba manā dzīvē – ilgtspēja” norisinājās Centra darbības vietā, Autoru ielā 4/6, kur konstruēti un programmēti roboti, izgatavotas kinētiskas skulptūras un veikti vides un dabas pētniecības eksperimenti. Savukārt jaunrades, it sevišķi digitālās mākslas aktivitātes īstenotas Centra digitālās ražošanas laboratorijā “FabLab Liepāja”. Tur arī īstenotas tematiskās dienas “Pats sev saimnieks – no patērētāja par ražotāju”, apgūstot tādas materiālapstrādes iekārtas, kas saistītas ar datorizēto izšūšanu un apdruku sublimācijas tehnikā.  

Savukārt tematiskās dienas “Dabas krāsu noslēpumi” atkārtoti īstenotas Dabas mājā un tās apkārtnē. Dalībnieki izgatavoja augļu tinti no kazenēm, upenēm, sarkanām jāņogām un avenēm, devās arī izpētes pārgājienā uz “Dzintara taku”, vērojot dabas krāsu dažādību – jūras zili zaļos, putu baltos un smilšu bēšos toņus. Kā vieslektore Dabas mājā viesojās māksliniece Inese Pāvila, kuras vadībā dalībnieki ar akrila krāsām gleznoja sevis izvēlētu kukaini un pēc tam to atveidoja veidošanas masā.  

Tematisko dienu laikā apmeklēti arī dažādi uzņēmumi un organizācijas – Durbes ezera istaba, SIA “Liepājas tramvajs”, SIA “AE Partner”, SIA „Liepājas RAS” un SIA “Liepājas ūdens”, lai noskaidrotu ne vien katras organizācijas darbības virzienus un profesiju darba specifiku, bet arī sasaistītu Centrā apgūto saturu ar reālvidi.  

Zinātnes un izglītības inovāciju centrs regulāri skolēnu brīvlaikos rada un īsteno aktivitāšu saturu, kas ļauj skolēniem saturīgi pavadīt laiku.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI