DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Vidzemes slimnīcā jūlijā vairāk piedzimuši puisīši

Vidzemes slimnīcā pagājušās nedēļas laikā dzimuši 5 puisīši un 11 meitenītes, no tiem pieci ir valmierieši. Viens bērniņš no Bērzaines pagasta, viens no Brenguļu pagasta, viens no Kauguru pagasta un viens no Zilākalna.

Kopumā jūlija mēnesī Vidzemes slimnīcā ir dzimuši 73 bērniņi, un šis ir bijis puiku mēnesis, jo kopumā slimnīcā pasaulē nāca 42 puikas un 31 meitenīte. Jūlija mēnesī ir dzimuši arī dvīņu puikas.

Vidzemes slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vecmāte Sabīne Kaimiņa norāda: “Nodaļas personāls ir priecīgs par katru jaundzimušo, kas nāk pasaulē tieši Vidzemes slimnīcā, bet skaitļi tomēr rāda, ka dzimstība ar katru gadu krītas, un tas nav iepriecinoši. Dzimstība samazinās ne tikai Valmierā, bet kopumā visā Latvijā. Par to jau daudzus gadus aktīvi tiek diskutēts gan valsts līmenī, gan arī pasaulē, bet praktiski nav reālas ievirzes, kas šo statistiku mainītu. Mēs Vidzemes slimnīcā, kaut nelielu, tomēr svarīgu mājas darbu esam izdarījuši – iedrošinot jaunās ģimenes radīt bērniņus – esam izveidojuši zīmolu “Piedzimt Valmierā”, kur caur sociālo mediju kontiem nododam svarīgu informāciju ģimenēm par grūtniecību un brīdi, kad bērniņš jau ir nācis pasaulē.”

Zīmols “Piedzimt Valmierā” tika atklāts 2023. gada jūlijā, un tā mērķis ir aktualizēt sabiedrībā jautājumus, kas skar grūtniecību un dzemdniecību, kā arī palīdzēt sagatavoties jaunajām ģimenēm dzemdību procesam un dzemdību norisei. Zīmols radīts, lai veicinātu pozitīvu dzimstības kāpumu Vidzemes reģionā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI