DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centru vadīs Dace Gedroviča 

Publicitātes foto

Ar 5. augustu darbu Liepājas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centrā kā tā vadītāja uzsāk Dace Gedroviča, kura turpinās nodrošināt Metodiskā centra iesākto darbu pēctecību un veicinās centra attīstību un izaugsmi, sniedzot metodisko atbalstu izglītības kvalitātes uzlabošanai un kompetenču pieejas izglītībā īstenošanai reģionā. 

Amata konkurss tika izsludināts 2024.gada maijā, amatam bija pieteikušies trīs pretendenti. Tika vērtētas kandidātu profesionālās zināšanas un pieredze izglītības vadībā, redzējums par Metodiskā centra attīstību, komunikācijas un vadības prasmes.  Dace Gedroviča ieguva vislielāko punktu skaitu un saņēma augstāko vērtējumu, līdz ar ko tika atzīta par piemērotāko kandidatūru Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra vadītāja amatam. 

D.Gedroviča ir izglītības jomas eksperte, veiksmīgi vadījusi Liepājas Ezerkrasta sākumskolu vairāk kā 10 gadus, nosakot attīstības prioritātes, definējot ilgtermiņa un īstermiņa mērķus, nodrošinot sadarbību izglītības iestādē gan ar tās ar darbiniekiem, izglītojamiem, izglītojamo vecākiem un citām institūcijām  un sadarbības partneriem pašvaldībā un Latvijā, kā arī Liepājas izglītības iestādēm un iestāžu vadītājiem. 2020. gadā saņemts apbalvojums “ Gada skolotājs” par kvalitatīvu izglītības procesa vadību. 

Dacei Gedrovičai  ir darba pieredze arī starptautiska mēroga partnerībā, sekmīgi īstenojot un uzraugot Eiropas Savienības Erasmus+ programmas pamatdarbības “Mācību mobilitātes skolu sektorā” projektos, 10 gadus vadīta, plānota un uzraudzīta izglītības iestādes darbība EKOskolas programmā. Nacionālā līmenī veiksmīgi īstenota sadarbība ar Mūžizglītības un kultūras institūtu “Vitae”, nodrošinot pārmaiņu procesu izglītībā “Līderis manī”, kļūstot par vienu no labākās pieredzes Līderības skolām valstī. Pozitīvi vērtējama izpratne par izglītības procesiem un izglītības kvalitāti vietējā un nacionālā līmenī, izglītības attīstības prioritātēm un vadlīnijām. 

Ieguvusi Pedagoģijas bakalaura grādu un Pirmsskolas un sākumskolas skolotāja kvalifikāciju (Liepājas Pedagoģijas akadēmija) un Profesionālā maģistra grādu Vadības zinībās izglītības vadībā. Zināšanas papildinātas dažādos nozares kursos un semināros.  

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI