DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Alūksnes novadā norisināsies otrā valsts aizsardzības nometne šajā vasarā

Publicitātes foto

No 1. līdz 23. augustam Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk – NBS) militārajā poligonā “Lāčusils”, Alsviķu pagastā, Alūksnes novadā Jaunsardzes centrs organizē šīs vasaras otro valsts aizsardzības mācības (turpmāk – VAM) 23 dienu nometni. Plānots, ka nometnē piedalīsies aptuveni 100 audzēkņi, kuri 2023./2024. mācību gada ietvaros apguva VAM kursu. 

Tāpat kā iepriekšējā nometnē militārajā poligonā “Mežaine”, jauniešiem būs iespēja uzlabot un nostiprināt praktiskās prasmes, kas apgūtas mācību gada laikā VAM nodarbībās. Viņi padziļināti apgūs lauka kaujas un šaušanas prasmes, kā arī piedalīsies ierindas mācības nodarbībās un daudzās citās aizraujošās aktivitātēs. 

Katru vakaru pēc nodarbībām norisināsies saliedēšanās pasākumi un dažādas izglītojošas aktivitātes, kuru mērķis ir attīstīt sadarbības prasmes, veicināt komandas vadītāja/līdera izaugsmi, grupas motivēšana sadarbības un kopēju mērķu sasniegšanā. 

8. augustā ar militārās karjeras displejiem un prezentācijām nometnē viesosies NBS Rekrutēšanas un atlases centrs. Savukārt 14. augustā militārā ekipējuma un tehnikas displejus jauniešiem demonstrēs Zemessardzes 31. kājnieku bataljona pārstāvji. 

23. jūlijā, plkst. 11.00 ir plānota nometnes noslēguma ceremonija, kurā jauniešus uzrunās Jaunsardzes centra 3. novada pārvaldes vadītājs Aigars Savickis. 

Kā jau iepriekš ziņots, tad 2024. gada 16. aprīlī Ministru kabinets pieņēma grozījumus vispārējās vidējās izglītības standartā, nosakot, ka no 2024. gada 1. septembra vidējās izglītības programmā ir iekļauta obligāta VAM īstenošana. Tā apguve notiks 8 mācību stundas vienu dienu mēnesī, izņemot septembri un janvāri, divus secīgus mācību gadus, paredzot kursa apgūšanai 112 mācību stundas. VAM būs viens no Veselības, drošības un fiziskās aktivitātes mācību jomas pamatkursiem. 

VAM mērķis ir veicināt pilsonisko apziņu un patriotismu, kā arī sniegt iespēju apgūt militārās pamatiemaņas un prasmes, veidojot pilsoniski atbildīgus un Latvijai lojālus pilsoņus, kas ir vitāli svarīgi visaptverošas valsts aizsardzības kontekstā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI