DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jūras svētku dienas programma

Publicitātes foto

Jūras svētku dienas programmā apmeklētājus uz Muzikālā skatuves priecēs gan bērnu popgrupa, gan leļļu teātris, gan mākslinieki ar melanholiskām, uzlādējošām un visiem zināmām melodijām. Skatuves saimnieki būs kapteinis Banga, kura tēlā iejutīsies aktieris Edgars Pujāts, un matrozis Orkāns, kuru atveidos aktieris Rolands Beķeris.  

Muzikālo skatuvi ar krāšņu koncertprogrammu par jūras un ūdens tēmu iesildīs Liepājas vokālās mākslas studijas STARI audzēkņi sadarbībā ar vokālo grupu MODUS. Mūzikas studiju “STARI” vada operdziedātāja, Latvijas Nacionālās Operas un Baleta soliste Laura Bulava, kuras pavadībā audzēkņi veiksmīgi piedalījušies dažādos koncertos un konkursos Latvijā, gūstot godalgotas vietas. 

Savukārt, Liepājas Leļļu teātris piedāvās mazajiem skatītājiem iesaistīties teatrāli muzikālajā priekšnesumu “Lote dodas ekspedīcijā uz jūru. Visiem zināms, ka Lote no Izgudrotāju ciema ir liela ceļotāja. Arī šoreiz kopā ar savu draudzeni grauzējpeli Martu, viņa ir nolēmusi doties ceļā, lai atklātu kaut ko jaunu un aizraujošu par jūru 

Ar melanholiskām indie-popa melodijām uz Jūras svētku skatuves kāps uzlecošā mūziķe Emīlija Jermola, kura šobrīd strādā pie sava pirmā albuma. Mūziķe jau ir izdevusi pirmos albuma vēstnešus - singlu “Lauzu sevi”, “Rietumos” un “Kā māsa, kā smilgas”. 2021. gadā, Emīlija sevi spilgti pieteica ar minialbumu “Augustā”, kurš tika nominēts mūzikas ierakstu gada balvā “Zelta Mikrofons” kā labākā  debija. Paralēli jaunā albuma tapšanai, mūziķe koncertē dažādās Latvijas pilsētu koncertvietās un festivālos gan kā solo māksliniece, gan kopā ar tādiem Latvijā atpazīstamiem mūziķiem kā Ainārs Mielavs, Raimonds Tigulis, Agnese Rakovska, Miķelis Putniņš un daudzi citi.  Jūras svētkos uz skatuves kopā ar Emīliju kāps Aleksa Rubīna un Evelīna Lielaisramane. 

Dienas programmas daļu noslēgs Liepājas teātra muzikālās daļas vadītāja Normunda Kalniņa veidota koncertprogramma “Atspirdzinošs vasaras kokteilis”, kurā vienlaikus būs baudāmas gan populāras šlāgerdziesmas, gan līdzi dziedamas dziesmas no teātru izrādēm. Tās kopā ar programmas veidotāju Normundu Kalniņu atskaņos viens no talantīgākajiem Latvijas jaunās paaudzes ģitāristiem Miks Akots, kontrabasists Raitis Eleris un sitaminstrumentālists Māris Zīlmanis. Savukārt, ar vokālo izpildījumu priecēs dziedošā Liepājas teātra aktrise Everita Pjata-Gertnere un vīrišķīgais, nedaudz skarbais Kapteinis Banga, kura tēlu izdziedās aktieris Edgars Pujāts. 

Dienas programma 

  • 12.00 Liepājas vokālās mākslas studijas STARI audzēkņi sadarbībā ar vokālo grupu MODUS 
  • 13.00 Liepājas leļļu teātris izrāde “Lote dodas ekspedīcijā uz jūru” 
  • 14.00 Emīlija Jermola, Aleksa Rubīna, Evelīna Lielaisramane 
  • 15.00 koncertprogramma “Atspirdzinošs vasaras kokteilis”, uzstājas aktieri Everita Pjata-Gertnere un Edgars Pujāts, Normunds Kalniņš ar grupu

Sekojiet līdzi Jūras svētku aktualitātēm www.liepaja.lv/jurassvetki2024 un https://www.facebook.com/liepajaskultura  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI