DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā aizturēts vīrietis aizdomās par seksuālu vardarbību pret mazgadīgu bērnu

Pirmdien, 1. jūlijā, veicot plašus meklēšanas pasākumus, Valsts policija aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par seksuālu vardarbību, kas pagājušās nedēļas beigās Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā tika veikta pret mazgadīgu meiteni. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un aizdomās turētais vīrietis ir apcietināts.

Piektdien, 28. jūnijā, Valsts policija saņēma informāciju no mazgadīgas meitenes ģimenes par to, ka šajā dienā Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, nezināms vīrietis uzbrucis minētajai meitenei un veicis seksuāla rakstura darbības pret viņu.

Saņemot šo informāciju, Valsts policija nekavējoties uzsāka notikušā izmeklēšanu un iespējamā vainīgā vīrieša meklēšanas pasākumus. Izmeklēšanā piedalījās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļa un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde, piesaistot lielus darbinieku resursus.

Valsts policija ieguva videomateriālu, kurā redzams iespējamais vainīgais vīrietis, un attēli ar šo personu tika izplatīti plašsaziņas līdzekļos, aicinot atsaukties iedzīvotājus, kas viņu atpazīst. Tāpat Valsts policija veica plašu vietējo iedzīvotāju aptauju un citus operatīvos pasākumus.

Pateicoties nenogurstošam darbam un iedzīvotājiem, kuri aktīvi sniedza informāciju policijai, izdevās identificēt iespējamo seksuālo varmāku un noskaidrot viņa atrašanās vietu. Pirmdien, 1. jūlijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvaldes policisti viņu Rīgā aizturēja. Aizturētais ir dzimis 2003. gadā un jau iepriekš sodīts par dzimumnoziegumiem, kā arī mantiska rakstura noziegumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 160. panta ceturtās daļas – par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tā izdarīta, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu. Par šo noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz pieciem gadiem.

Vakar, 3. jūlijā, tiesa aizdomās turētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem par aktīvu sadarbību un informācijas sniegšanu policijai, kas sekmēja aizdomās turētā vīrieša noskaidrošanu un aizturēšanu. Likumsargi arī pateicas ikvienam, kas ar sapratni izturējās pret policijas veiktajām darbībām Ķengaraga mikrorajonā!

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina

noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI