DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts kontrole sarunu festivālā “Lampa” aicinās rast idejas nākotnes pieaugušo izglītībai 

Valsts kontrole sarunu festivālā “Lampa” aicina uz diskusiju “Kā motivēt 300 tūkstošus pieaugušo mācīties, lai viņi “neizkrīt” no darba tirgus?”. 6. jūlijā pulksten 14.00 ikviens interesents sarunai varēs pievienoties Nākotnes darba teltī un tiešsaistē.   

Diskusijas mērķis ir radīt jaunas idejas nākotnes pieaugušo izglītībai, kas palīdzētu cilvēkiem ar valsts atbalstu iegūt labāku darbu un uzlabot savu dzīvi. Valsts kontroles ieskatā pieaugušo izglītības veicināšanai ir vajadzīga jauna pieeja, īpaši pievēršoties cilvēkiem, kuriem trūkst darba tirgum nepieciešamās izglītības un prasmju. Sabiedrības attīstības mērķus reti var sasniegt tikai ar administratīvām metodēm, tādēļ ir nozīmīga lielāka valsts, pašvaldību un nevalstisko organizāciju sadarbība un iesaiste.  

#PēcRevīzijas secināms, ka pašlaik Latvijā pieaugušo izglītību neorganizē tā, lai Nodarbinātības valsts aģentūras un Valsts izglītības attīstības aģentūras īstenoto projektu līdzekļus izlietotu pēc iespējas efektīvāk un rezultātā iegūtu ne tikai katrs mācību dalībnieks individuāli, bet valsts kopumā. Vienlaikus šajā nedēļā Valsts kontrole atkārtoti iebildusi pret pieaugušo izglītības “reformu” formālo pieeju, proti, Cilvēkkapitāla attīstības stratēģijas 2024.-2027. gadam projekts aizvien neietver darbības, lai pēc būtības risinātu Valsts kontroles lietderības revīzijā konstatēto.  

Sarunu vadīs:  

  • Vilis Brūveris, moderators un līdzdalības eksperts.  

Sarunāsies:  

  • Maija Āboliņa, Valsts kontroles padomes locekle,  
  • Sabīna Alta, SIA Laflora attīstības direktore,  
  • Ilze Jankovska, pētniece,  
  • Aija Zobena, Latvijas Universitātes profesore, socioloģe,  
  • Kristīne Ozoliņa, Nodarbinātības valsts aģentūras Darba tirgus departamenta Karjeras un darba meklēšanas atbalsta nodaļas vecākā eksperte. 

Tāpat 5. jūlijā 14.15 Valsts kontroles padomes locekle Inese Kalvāne piedalīsies sarunā “Vienlīdzības princips vispārējā izglītībā” 

Savukārt 6. jūlijā pulksten 17.00 valsts kontrolieris Edgars Korčagins piedalīsies diskusijā “Vēlmes, vajadzības, pieprasījums, spēja inovēt un eksperimentēt. Publiskā pārvalde šodien un rīt.” 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI