DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidente: Latviju un Spāniju vieno arvien ciešāka sadarbība un draudzība

FOTO: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latviju un Spāniju vieno aizvien ciešāka draudzība un kopīgs darbs, lai sekmētu Eiropas drošību un labklājību. Tā uzsver Ministru prezidente Evika Siliņa, kura otrdien, 25. jūnijā Ministru kabinetā tikās ar Viņa Majestāti Spānijas karali Felipi VI.

Amatpersonas pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību drošības, militārās industrijas, ekonomikas un kultūras jomās, kā arī atbalsta sniegšanā Ukrainai. Ministru prezidente uzsvēra, ka Latvijas ikgadējais militārais atbalsts Ukrainai ir 0,25% no iekšzemes kopprodukta. Tāpat viņa izteica augstu novērtējumu Spānijas ieguldījumam Latvijas, Baltijas reģiona, kā arī visas Eiropas Savienības un NATO drošības stiprināšanā. Latvijā izvietotajā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Spānijas kontingents ir otrs lielākais pēc Kanādas. Tāpat Spānija Latvijā izvietojusi gaisa telpas aizsardzības sistēmu NASAMS.

“Viņa Majestātes Spānijas karaļa Felipes VI vizīte Latvijā ir vēl viens apliecinājums mūsu valstu lieliskajām attiecībām un draudzībai. Latvija un Spānija strādā, lai kopīgi sekmētu visas Eiropas drošību un labklājību. Pašlaik Spānijas karavīri veiksmīgi darbojas Latvijā izvietotajā NATO kaujas grupā, kas mūsu attiecības padarījis vēl ciešākas. Man prieks, ka Latvijā gūtā noderīgā pieredze NATO valstu – arī Spānijas – karavīriem iemāca daudz efektīvāk veikt kopīgus uzdevumus. Arī mūsu valstis ikdienā kopīgi strādā dažādos līmeņos, lai stiprinātu savstarpējo sadarbību,” uzsver E. Siliņa.

Ministru prezidente sarunas laikā arī uzsvēra nepieciešamību risināt ar Eiropas Savienības robežu drošību saistītos izaicinājumus gan austrumos, gan dienvidos, kā arī izlēmīgi pretoties Krievijas īstenotajām hibrīdapdraudējuma operācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI