DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja parlamentā tiekas ar Apvienoto Arābu Emirātu un Uzbekistānas vēstniekiem

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa otrdien, 25.jūnijā, parlamentā tikās ar Apvienoto Arābu Emirātu un Uzbekistānas vēstniekiem. 

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Apvienoto Arābu Emirātu ārkārtējai un pilnvarotajai vēstniecei Latvijas Republikā Hanānai Halfānai Ubaidai Alī Almadhanī (Hanan Khalfan Obaid Ali Al Madhani) par ieguldījumu mūsu valstu attiecību stiprināšanā. Vēstniece ir pirmā rezidējošā Apvienoto Arābu Emirātu vēstniece Latvijā un parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē, kadenci noslēdzot. Pārrunājot Latvijas un Apvienoto Arābu Emirātu sadarbības stiprināšanas iespējas, vēstniece pauda pārliecību, ka mūsu valstu attiecības turpinās uzplaukt arvien vairāk.

D.Mieriņa aicināja vēstnieci turpināt stiprināt atbalstu Ukrainai. “Vēlamies, lai pasaule redz Krievijas pastrādāto nežēlību Ukrainā. Ja vēlamies panākt mieru, mums visiem ir jāpieliek sava roka,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Savukārt, tiekoties ar Uzbekistānas vēstnieku Latvijā Timuru Rahmanovu (Timur Rakhmanov), D.Mieriņa akcentēja Latvijas un Uzbekistānas labās un draudzīgās attiecības, kā arī aktīvo sadarbību daudzos līmeņos, it īpaši starp abu valstu parlamentiem. Uzbekistānas vēstnieks Saeimas namā bija ieradies iepazīšanas vīzītē.

Puses bija vienisprātis, ka abu valstu sadarbība arvien paplašinās, bet neesam vēl izmantojuši visu potenciālu, tostarp ekonomikā, tūrismā un izglītībā. Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka Uzbekistāna ir Latvijas otrs lielākais tirdzniecības partneris Centrālāzijā aiz Kazahstānas. Ekonomisko sadarbību stiprina arī regulāri tiešie lidojumi starp Rīgu un Taškentu, un to skaits kopš aprīļa ir pieaudzis.

Tāpat puses bija vienisprātis, ka jāturpina līdzšinējā veiksmīgā sadarbība izglītībā. Novērtējam Uzbekistānas jauniešu lielo interesi studēt Latvijas augstskolās, teica D.Mieriņa, piebilstot, ka Uzbekistāna ieņem otro vietu pēc ārvalstu studentu skaita Latvijā.

 “Šobrīd, kad Krievija izvērš visa veida karus un mēģina iebiedēt cilvēkus, ir svarīgi, ka mūsu cilvēki Uzbekistānā var justies droši,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, atzinīgi vērtējot Uzbekistānas apliecinājumu Latvijas pilsoņu drošībai viņu valstī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI