DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LDDK: sadarbība ar Ārlietu ministriju ir nozīmīga veiksmīgas darbaspēka piesaistes politikas realizēšanā 

Šodien, 5.jūnijā, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) pārstāvji tikās ar ārlietu ministri Baibu Braži, lai apspriestu turpmāko sadarbību un darba devējiem aktuālos ārlietu jautājumus. LDDK pauda nostāju par darbaspēka migrācijas politiku, sankciju koordinācijas politiku, kā arī atkārtoti apstiprināja gatavību piedalīties Ukrainas rekonstrukcijas projektos. 

“LDDK uzskatā ir nepieciešams tādu darbaspēka migrācijas politiku, kurā procesi norit ātri, legāli un kontrolēti. Ir jāvienojas par praksē piemērojamiem ‘zaļā koridora’ nosacījumiem, tai skaitā nosakot konkrētas mērķa valstis, no kurām primāri būtu uz terminētu laiku jāpiesaista darbaspēks. Darba devēji ir gatavi atbildīgi nodarbināt šādas politikas ietvaros piesaistīto darbaspēku, lai īstermiņā risinātu Latvijas darba tirgū iztrūkstošā darbaspēka problēmu,” skaidro LDDK prezidents Andris Bite. 

Runājot par sankciju koordinācijas politiku, ārlietu ministre Baiba Braže pauž stingru nostāju par pilnīgu Krievijas spēju samazināšanu un nelokāmu attieksmi pret uzņēmējiem, kuri sadarbojas ar Krieviju. LDDK aicina veidot saprotamu un ērti lietojamu sistēmu sankciju koordinācijas jautājumu izpētei, kā arī nodrošināt visaptverošas informatīvas kampaņas un mācības uzņēmējiem par sankciju piemērojamības (šajos jautājumos atbildīgais ir Finanšu izlūkošanas dienests). 

Ārlietu ministrija informēja, ka šobrīd tiek veidota “Attīstības sadarbības” aģentūra, kuru koordinēs Centrālā un finanšu līgumu aģentūra, ievērojami palielinot kopējo finansējumu apjomu. LDDK ieskatā “Attīstības sadarbības” projektu formāts ir jābalsta ilgtspējīgos sasniedzamajos rezultātos, lai mērķēti un efektīvi izmantotu pieejamo finansējumu. 

LDDK norāda, ka Ukrainas rekonstrukcijas projektu īstenošana jāveido ar stratēģiskiem mērķiem Latvijas uzņēmēju iesaistei ar skatu nākotnes sadarbībai un jaunu sadarbības iespēju radīšanai. 

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) ir ietekmīgākā un lielākā darba devējus pārstāvošā organizācija Latvijā. Jau vairāk nekā 30 gadus nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis, sociāli - ekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai un pārstāv darba devēju intereses Saeimā un divpusējās sarunās ar nozaru ministrijām. LDDK apvieno darba devēju un nozaru asociācijas, kā arī uzņēmumus ar 50 un vairāk darbiniekiem. LDDK biedri kopā nodarbina 44% Latvijas darba ņēmēju. Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī LDDK sadarbojas ar citu valstu darba devēju un uzņēmēju organizācijām un sociālā dialoga ietvaros sekmē Latvijas uzņēmējdarbības attīstību un uzņēmumu konkurētspēju Eiropā un pasaulē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI