DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Juristu izcilības skolā jaunieši apgūst gan juridiskās, gan līderības prasmes

Juristu izcilības skola aizvadījusi pirmo savu darbības gadu, piedāvājot jauniešiem, kuriem interesē jurisprudence, iepazīties ar dažādiem profesijas aspektiem un pilnveidot savas profesionālās spējas. Turklāt projekta mērķis ir arī attīstīt jauniešu līderības prasmes, tādā veidā veidojot spēcīgus jaunos pieaugušos.

“Studijas vairs sen nav sēdēšana auditorijās, kur starp pasniedzēju un studentu ir vismaz 10 metru atstatums. Studijas ir mācīties dzīvot un strādāt. Un ne tikai klausīties par dzīvi un darbu, bet būt dzīvē un darbā jau studiju procesā,” par Jurista izcilības skolu stāsta tās idejas autors un Biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes dekāns Ivo Krievs.

Pirmajā gadā jaunieši papildus juridiskajām zināšanām un prasmēm, dažādu juridisko kāzusu risināšanai, iepazina tādas personības attīstību veicinošas lietas kā, piemēram, publiskā runa, aktiermeistarība, empātijas spējas, profesionālā izdegšana, lietišķā etiķete un protokols.

12. jūnijā Biznesa augstskolā Turība ar diviem pasākumiem noslēgsies Juristu izcilības skolas pirmā sezona - plkst. 12.00 vidusskolēni ir aicināti piedalīties “Juristu izcilības skolā vidusskolēniem”, savukārt plkst. 18.00 esošie projekta dalībnieki un viesi atskatīsies uz paveikto sezonas noslēguma pasākumā.

Vidusskolēniem pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar dažādām ar jurisprudenci saistītām profesijām – tiekoties ar zvērinātu advokātu, prokuroru, tiesnesi, zvērināta notāru, zvērināta tiesu izpildītāju, ierēdni un uzņēmuma juristu, kā arī piedalīties kvestā un iejusties profesiju pārstāvju lomās. “Tā jauniešiem būs unikāla iespēja neformālā gaisotnē satikt tiesību zinātnes jomas profesionāļus, lai caur praktiskām nodarbībām iegūtu prasmes, kas ir noderīgas ne tikai tieslietu jomā, bet arī dzīvē kopumā,” skaidro I. Krievs.

Savukārt, atskatoties, kā pagājis Juristu izcilības skolas pirmais gads, un iezīmējot nākotnes plānus, plkst. 18.00 notiks Juristu izcilības skolas noslēguma pasākums. Pasākuma laikā uzstāsies jaunā dziedātāja un X faktora uzvarētāja Emilija Bērziņa, kā arī improvizācijas teātra “Spiediens” un “4 brāļi” šova improvizatori brāļi Juris un Oskars Kozlovski. Turklāt, atskatoties uz paveikto, nākamā gada mērķus izklāstīs Juristu izcilības skolas izveidotājs un Turības Juridiskās fakultātes dekāns Ivo Krievs, kā arī Turības valdes priekšsēdētājs Imants Bergs.

Biznesa augstskolā Turība viens no studiju virzieniem ir jurisprudence. Studējot Turības Juridiskajā fakultātē, iespējams apgūt prasmes loģiskai un kritiskai domāšanai, analīzei un argumentācijai, kuras ir noderīgas ne tikai tieslietu jomā, bet arī dzīvē kopumā, palīdzot strukturēti domāt, pārliecinoši izteikties un risināt sarežģītas problēmas.

Biznesa augstskola Turība ir biznesā balstīta un atbilstošās aktivitātēs studentu orientēta starptautiska augstskola, kas ietver biznesa domāšanu visos studiju virzienos. Studiju process tiek veidots tā, lai students maksimālu spētu izmantot un attīstīt savu potenciālu. Turības priekšrocība ir tās kvalitatīvais un aktuālais

studiju satura piedāvājums, kas orientēts uz profesionālajām zināšanām un prasmju apgūšanu, apvienojot studijās jebkurā programmā uzņēmējdarbības aspektus ar lietišķo zinātni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI