DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Siliņa: Kanādas vadītā NATO kaujas grupa Latvijā kļūst lielāka un spēcīgāka

Latvija augstu novērtē Kanādas militāro klātbūtni Latvijā, vadot NATO kaujas grupu mūsu valstī, kuru plānots palielināt līdz brigādes līmenim. Tā uzsver Ministru prezidente Evika Siliņa, kura piektdien, 31. maijā, Ādažu militārajā bāzē tikās ar Kanādas kontingenta komandieri, pulkvedi Vinsu Kirsteinu (Vince Kirstein) un Kanādas vēstnieku Latvijā Braienu Svorku (Brian Szwarc).

E. Siliņa uzsvēra, ka Latvijā Kanādas karavīri un komandieri strādājuši ar visaugstāko atbildības sajūtu un 2017. gadā izveidotā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa darbojusies ļoti veiksmīgi. Nacionālie bruņotie spēki, Aizsardzības ministrija un valdība kopumā novērtē lielisko līdzšinējo sadarbību ar Kanādas karavīriem.

“Sabiedroto spēku klātbūtne Latvijā pieaugs – tā ir Latvijas drošības politikas prioritāte. Esam nonākuši jau nākamajā attīstības fāzē – sadarbojoties ar Kanādu un citām sabiedrotajām valstīm, Latvijā veidojam brigādes lieluma kaujas grupu. Gandarījums no Kanādas karavīriem dzirdēt labās atsauksmes par Latvijā gūto pieredzi. Latvija turpina attīstīt savu infrastruktūru gan Ādažos, gan īstenojot Sēlijas militārā poligona projektu. Tāpat mūsu investīcijas aizsardzībā šogad sasniegs 3% no IKP, un NBS strauji audzē savas kaujas spējas. Strādājot plecu pie pleca kopā ar kanādiešiem un citiem sabiedrotajiem, kā arī viens no otra ikdienā mācoties, mēs aizstāvam katru NATO teritorijas centimetru,” uzsver Ministru prezidente.

Pašlaik NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā ir 1400 karavīru, no kuriem 900 pārstāv Kanādu. Ministru prezidente un Kanādas spēku pārstāvji pārrunāja turpmāko sadarbību un kaujas grupas attīstības plānus, un savu spēju stiprināšanu, kā arī ieguldījumus infrastruktūrā. Ministru prezidente atzinīgi novērtēja Kanādas karavīru profesionālo pieeju un plānošanu ilgtermiņā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI