DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Stenda šāvējam Dainim Upelniekam 10. vieta Eiropas čempionātā

Publicitātes attēls

Trīs dienas, no 22. līdz 24. maijam, Latvijas stenda šaušanas izlases dalībnieki startēja Eiropas čempionātā stenda šaušanā Itālijā, Lonato.

Individuālajā vērtējumā apaļajā stendā Dainis Upelnieks sašāva 121 mērķi no 125, izcīnot 10.vietu Eiropas čempionātā. Kvalifikācijā pietrūka viens sašauts mērķis, lai iekļūta sacensību fināla astotniekā un cīnītos par Eiropas čempionāta medaļu un olimpisko ceļa zīmi. Par Eiropas čempionu kļuva Vācijas sportists Svens Korte.

Vienlaikus norisinājās arī sacensības apaļajā stendā junioriem. Zane Zvaigzne, uzlabojot savu personīgo rekordu par trim punktiem, sašāva 111 mērķus no 125 un izcīnīja augsto 9.vietu.  Santai Upelniecei 96 punkti un 28.vieta.

Junioru puišu konkurencē Roberts Ķēniņš sašāva 114 punktus, izcīnot 17.vietu. Raiens Lukass Kukutis ar 98 punktiem bija 50.vietā, bet Ričards Zorovs ar 93 punktiem – 52.vietā. Mūsu junioru puišu komanda ierindojās desmitajā vietā komandu vērtējumā. 

Rīt, 25.maijā juniori startēs jaukto pāru sacensībā.

Rezultātus aicinām skatīt Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas tīmekļvietnē https://www.issf-sports.org/competitions/venue/results.ashx?cshipid=3208

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896.gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās. Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē nedaudzajiem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI