DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS un Veselības ministrija ikgadējās sarunās plāno vienoties par pašvaldībām būtiskiem jautājumiem veselības nozarē

Šī gada 22. maijā plkst. 9.00 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Veselības ministrijas (VM) ikgadējās sarunas, kuru laikā plānots vienoties par pašvaldībām būtiskiem jautājumiem ārstniecības pakalpojumu un neatliekamās medicīniskās palīdzības pieejamības, reģionālo slimnīcu attīstības, sekundāro ambulatoro veselības pakalpojumu finansēšanas u. c. jomās.

Sarunas vadīs LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Sarunu laikā plānots diskutēt par pašvaldību iesaisti ārstniecības pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā, kā arī neatliekamās medicīniskās palīdzības pieejamību, iespējamām izmaiņām un kritērijiem, teritoriālo pārklājumu. Tāpat paredzēts panākt vienošanos par atbalsta sistēmu izglītības iestādēs un darbinieku apmācību, lai skolās sniegtu kompetentu palīdzību bērniem ar smagām alerģijām un hroniskām saslimšanām.

Puses runās arī par veselības aprūpes pārvaldes vīziju saistībā ar reģionālo slimnīcu pārvaldību turpmāk, kā arī pārrunās nepieciešamo finansējumu sekundārajiem ambulatorajiem veselības pakalpojumiem, iespējamiem risinājumiem pakalpojumu pieejamības sekmēšanā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI