DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Daugavpilī notika seminārs par azartspēļu atkarības prevenciju un palīdzības iespējām  

FOTO: Renārs Koris. 

Vairāk nekā 30 sociālā darba speciālisti šonedēļ Daugavpilī apmeklēja semināru  sociālā darba profesionāļiem Azartspēļu atkarība – prevencijas rīki un palīdzības iespējas

Pasākumu rīkoja Krīžu un konsultāciju centrs Skalbes, Latvijas interaktīvo azartspēļu biedrība (LIAB), Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija (IUAI) un Liepājas sociālā dienesta Atkarību profilakses centrs. Piedalīties seminārā bija aicināti Latgales reģiona pašvaldību sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un citi pašvaldību iestāžu speciālisti, kuri ikdienā sastopas ar atkarības problēmām.  

“No sociālā darba profesionāļiem ir ievērojama interese par semināriem, dalībniekiem ir jautājumi par to, kā darbojas interaktīvo azartspēļu vietnes, kādi ir atbildīgās spēles rīki, ko piedāvā legālie, Latvijā licencētie operatori. Licencētie operatori nodrošina gan obligātos, valsts noteiktos atkarības prevencijas rīkus, gan vēl papildu paškontroles instrumentus. Tāpēc ir būtiski skaidrot starpību starp legālajām un nelegālajām vietnēm, kurās pastāv krāpšanas rīki un nedarbojas nekādi paškontroles mehānismi,” uzsver Entain klientu apkalpošanas un atbildīgas spēles nodaļu vadītāja Marina Davidova.  

Šis bija otrais šāds reģionālais seminārs, pirmais notika 8.maijā Liepājā, nākamais notiks jūnijā Valmierā, savukārt rudenī semināri plānoti arī Jelgavā un Rīgā. Seminārā ietvaros biedrības Skalbes padomes priekšsēdētāja Anda Švinka stāstīja par azartspēļu atkarības pazīmēm, atbalsta tālruņa darbības specifiku un palīdzības iespējām Latvijā; IUAI psiholoģe Elīna Brila informēja par pašatteikušos personu reģistra darbības principiem un IUAI darbu, tai skaitā psihologa atbalsta pakalpojumu; Entain klientu apkalpošanas un atbildīgas spēles nodaļu vadītāja Marina Davidova runāja par atkarību prevencijas rīkiem legālo operatoru vietnēs un nelegālās spēles riskiem.  

Savukārt Liepājas Sociālā dienesta Atkarību profilakses centra vadītāja, eksperte vardarbības un atkarību jautājumos Madara Lapsa semināra dalībniekiem stāstīja par palīdzības iespējām un atveseļošanās resursiem personām ar azartspēļu spēlēšanas traucējumiem un viņu tuviniekiem. Liepājas Sociālā dienesta Atkarību profilakses centra brīvprātīgais darbinieks, mentors un personīgās izaugsmes treneris Guntis Ivanovskis iepazīstināja ar savu atkarības un atveseļošanās stāstu.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI