DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Muzeju naktī” ciemos gaida vēsturiskā sūkņu stacija Baltezerā 

Jau šajā nogalē, naktī no 18. uz 19. maiju, visā Latvijā notiks tradicionālā “Muzeju nakts”, kurā piedalīsies arī SIA “Rīgas ūdens”, apskatei atverot vēsturiskās sūkņu stacijas “Baltezers” telpas. 

“Muzeju nakts” ir kā indikators pieaugošajai interesei par vēsturisko sūkņu staciju “Baltezers”. Tāpēc, ievērojot tradīcijas, arī šogad SIA “Rīgas ūdens” atver vēsturisko Baltezera sūkņu staciju apskatei un aicina ciemos tuvus un tālus viesus. “Muzeju naktī”, 18. maijā, ūdensapgādes vēsturiskā ekspozīcija būs apskatāma no pulksten 19.00 līdz 01.00.  

“Muzeju naktī” apmeklētājiem būs iespēja: 

  • aplūkot vēsturiskās sūkņu stacijas eksponātus; 
  • izstaigāt un fotografēt stacijas vēsturisko mašīntelpu, kāda tā bijusi darbības pārtraukšanas brīdī; 
  • noskatīties vairākus videomateriālus improvizētā kino teltī. 

Savukārt ekskursijas SIA “Rīgas ūdens” gidu pavadībā notiks pulksten 19.00, 20.00, 21.00, 22.00 un 23.00. Pārējā laikā ekspozīcija būs pieejama brīvai apskatei.  

Līdz 17. maijam aicinām pieteikties ekskursijām ar gidu, sūtot pieteikumus uz e-pastu pr@rigasudens.lv, kā arī sekot līdzi jaunumiem SIA “Rīgas ūdens” sociālo tīklu kontos. Brīvai apskatei bez gida nav nepieciešami pieteikumi.  

Uzziņai 

Baltezera vēsturiskajā sūkņu stacijā ir iekārtota viena no ievērojamākajām un senākajām ūdensapgādes tematikai veltītajām ekspozīcijām Eiropā, kas apmeklētājiem vecās Baltezera ūdens sūknētavas telpās durvis vēra jau 1988. gadā. Tās eksponāti ļauj izsekot Rīgas ūdenssaimniecības attīstībai no viduslaikiem līdz pat mūsdienām. Baltezera ūdens sūknētava darbu sāka 1904. gada nogalē un darbojās līdz pat 1950. gadam.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI