DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vairāk nekā 100 ēnotāju iepazīst Austrumu slimnīcas darbu

Publicitātes foto

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) šodien norisinājās Ēnu diena, kurā  piedalījās vairāk nekā 100 ēnotāju, lai iepazītu iespējamo nākotnes profesiju un atsevišķu slimnīcas  klīniku un nodaļu ikdienas darbu. Klīniku, centru un nodaļu vadītāji iedvesmoja ēnotājus studēt medicīnu un iepazīstināja jauniešus ar nozares izaicinājumiem un interesantākajiem aspektiem. Slimnīca ēnotājiem deva unikālu iespēju apmeklēt Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas (NMPUK) jaunuzceltā Infekciju bloka telpas, kā arī detalizēti izzināt NMPUK darbu.  

Uzņemot ēnotājus, Anestezioloģijas klīnikas vadītāja, Rīgas Stradiņa universitātes Anestezioloģijas un reanimatoloģijas katedras asociētā profesore Agnese Ozoliņa stāstīja ne vien par anesteziologa reanimatologa specialitāti, bet arī par vērtīgo un interesanto medicīnas nozari kopumā. A. Ozoliņa  jauniešus iedvesmoja dot priekšroku medicīnas studijām un mediķa profesijai: “Mūsu misija ir palīdzēt cilvēkiem būt veseliem un izveseļoties saslimšanas gadījumā. Mediķa profesija ir kas nebeidzams – zinātne un izglītība visa mūža garumā. Šajā profesijā nekad nebūs garlaicīgi, jūs jutīsieties piepildīti. Medicīna ir joma, kurai nav robežu, tā ir lieliska iespēja apvienot praktiskās zināšanas, klīnisko medicīnu ar akadēmisko medicīnu. Jūs varēsiet mācīties, iesaistīties izglītībā, pētniecībā, paralēli praktiski palīdzēt saviem pacientiem un iepazīt pasauli. Mēs visu mūžu gūstam pieredzes apmaiņu, kontaktējamies ar kolēģiem, skatāmies un mācāmies, vienlaikus iepazīstam citas klīnikas, kultūras un zemes. Jums vienmēr būs jauni izaicinājumi kā sevi apliecināt un pierādīt.” 

Par radiologa profesijas izvēli stāstīja Radioloģijas centra vadītāja dr. Aina Kratovska. Raksturojot ceļu uz mediķa profesiju,  A. Kratovska uzsvēra: “Ja kāds jums saka, ka medicīnu studēt ir viegli, neticiet – viņš melo vai nezina patiesību. Šis ir grūts ceļš, bet tā galā ir milzīgs gandarījums. Protams, būs kāpumi un kritumi, bet jūsu dzīve būs piepildīta, tā nebūs veltīga.” Lai sanākušos ēnotājus iepazīstinātu ar radioloģijas nozari, tās nozīmību mūsdienu medicīnā un radiologa, kā arī radiogrāfera darbu, plašu izklāstu par profesiju sniedza Radioloģisko izmeklējumu kvalitātes vadības sistēmas speciālists Kristaps Reimartuss 

Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs ēnotājus uzņēma jaunajās NMPUK Infekciju bloka telpās, kur iepazīstināja ar pacientu uzņemšanu, dzīvības glābšanu un ārstēšanu. Uzrunājot ēnotājus, A. Višņakovs sacīja: “Mums tiešām ir liels prieks uzņemt skolēnus un parādīt mūsu ikdienas darba specifiku. Šāds pasākums ir nozīmīgs ne vien jauniešu nākotnes izvēlēm un karjeras izaugsmei, bet arī nākotnes nozares attīstībai!” 

Ēnu dienas dalībniekus Austrumu slimnīcā uzņēma: 

  • Anestezioloģijas klīnika  
  • Intensīvās terapijas klīnika 
  • Toksikoloģijas un sepses nodaļa  
  • Laboratorijas dienests  
  • Ginekoloģijas klīnika 
  • Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnika  
  • Asinsvadu ķirurģijas nodaļa  
  • Klīniskās diagnostikas centrs  
  • Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnika 
  • Rehabilitācijas klīnika  
  • Aptiekas dienests  
  • Radioloģijas centrs 
  • Uztura un dietoloģijas centrs 
  • Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnika.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI