DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Juridiskā komisija atbalsta Veronikas Krūmiņas kandidatūru Satversmes tiesas tiesneses amatam

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 26.martā, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par Veronikas Krūmiņas apstiprināšanu par Satversmes tiesas tiesnesi.

V.Krūmiņa kopš 2008.gada ir Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja. Viņa par tiesnesi strādā kopš 1999.gada, kad tika iecelta par Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi. Pēc tam strādājusi par tiesnesi Administratīvajā apgabaltiesā, bet no 2005.gada par senatori Augstākajā tiesā.

Jauns tiesnesis ir jāapstiprina, jo Satversmes tiesas priekšsēdētājam Aldim Laviņam amata pilnvaru termiņš beigsies 25.aprīlī. V.Krūmiņas kandidatūra amatam izvirzīta pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma.

Satversmes tiesā ir septiņi tiesneši, un saskaņā ar Satversmes tiesas likumu tiesnešus amatā apstiprina Saeima. Trīs Satversmes tiesas tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus – pēc Ministru kabineta priekšlikuma un vēl divus – pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. Satversmes tiesas tiesneša pilnvaru termiņš ir desmit gadi.

Plānots, ka komisija aicinās parlamentu lēmuma projektu skatīt 11.aprīļa Saeimas sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI