DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. martā, 2024
Lasīšanai: 10 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iedzīvotāji tiek aicināti pieteikties uz pieaugušo neformālās izglītības nodarbībām aprīlī

Liepājas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra Personības izaugsmes un pilnveides nodaļa aicina iedzīvotājus pieteikties uz aprīļa mēneša pieaugušo neformālās izglītības nodarbībām. Klātienes nodarbības notiek Peldu ielā 5, Liepājā, bet tiešsaistes nodarbības notiks e-platformās Zoom vai MS Teams. Pieteikšanās uz aprīļa nodarbībām šeit: https://ej.uz/lip-aprīlis

  • 3. aprīlis plkst. 17:00-18:30 izglītojoša nodarbība "Dabas vērošana". Nodarbības vadītāji Sniedze Više, Zinātnes un izglītības inovāciju centra Dabas māja vides eksperte un ekologs Artūrs Bilerts.

Apraksts: Nodarbības laikā varēs iepazīties ar Zinātnes un izglītības inovāciju centra Dabas mājas instalācijām, uzzināt par dabas liegumu “Liepājas ezers” un Zirgu salas vēsturi . Nodarbības otrajā daļā pieredzē dalīsies dabas pētnieks, ekologs Artūrs Bilerts, kā arī būs iespēja uzzināt par dažādām aplikācijām, kuras ir noderīgas dodoties dabā un kur var dalīties ar saviem dabas novērojumiem.

Mērķauditorija: ikviens interesents

Pieteikšanās: līdz 2. aprīlim

  • 9. aprīlis plkst. 15:00-16:30 tiešsaistes informatīvs seminārs “Bērni un finanses”. Semināra vadītāja Kristīne Ziemele, AS “Swedbank” vadošais klientu konsultants Liepājas filiālē. Norises vieta -  platforma MS Teams.

Apraksts: Semināra laikā būs iespēja uzzināt kā runāt ar bērnu par naudu atbilstoši bērna vecumam, kā arī iegūt vērtīgus padomus, kā un kad uzsākt sarunu ar bērnu par naudu, kad sākt veidot krājkasi un kad piešķirt kabatas naudu. Tāpat tiks diskutēts par  budžeta plānošanu - kā iesaistīt bērnu ikdienas tēriņu procesā un kā iemācīt naudas plānošanu.

Mērķauditorija: vecāki

Pieteikšanās: līdz 8. aprīlim

  • 10. aprīlis plkst. 17:00-18:30 informatīva tiešsaistes nodarbība “LinkedIn - kas tas ir?” Nodarbības vadītāja Baiba Lauva, personāla atlases speciāliste un karjeras konsultante. Norises vieta platforma Zoom.

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt, kas ir platforma LinkedIn, kādas ir platformas piedāvātās iespējas un kā izveidot profilu, kas uzrunā potenciālos darba devējus un sadarbības partnerus. Kā arī kādu informāciju par sevi ir vēlams publicēt, bet kādu  labāk nē.

Mērķauditorija: ikviens interesents

Pieteikšanās: līdz  9. aprīlim

  • 11. aprīlis plkst. 15:00-16:00 informatīvs tiešsaistes seminārs “EPALE platformas iespējas iedzīvotajiem un pieaugušo izglītības īstenotajiem”. Semināra vadītāja Oksana Soročina, "EPALE nacionālā atbalsta dienests" projekta vadītāja. Norises vieta -  platforma Zoom.

Apraksts: Semināra laikā būs iespēja uzzināt, kas ir platforma “EPALE” un kādas ir tās sniegtās iespējas iedzīvotājiem un pieaugušo izglītības īstenotājiem. Tāpat būs iespēja uzzināt arī  par to, kas ir “Saules laiva” un kā meklēt sadarbības partnerus projektiem un vietējā līmeņa aktivitātēm.

Mērķauditorija: ikviens interesents

Pieteikšanās: līdz 10. aprīlim

  • 16. aprīlis plkst. 15:00-16:00 tiešsaistes pasākums “Atvērtā e-durvju diena RTU Liepājas Profesionālās pilnveides centrā”. Pasākuma vadītāja Ilma Neimane, RTU Liepājas  Profesionālās pilnveides centra vadītāja. Norises vieta -  platforma Zoom.

Apraksts: Pasākuma laikā tiks sniegts ieskats Profesionālās pilnveides centra darbībā. Būs iespēja iepazīties ar centra sniegtajiem pakalpojumiem, to daudzveidību un iespējām nepārtraukti pilnveidoties, kā arī uzzināt par profesionālās pilnveides iespējām pedagogiem.

Mērķauditorija: ikviens interesents

Pieteikšanās: līdz 15. aprīlim

  • 16. aprīlis plkst. 17:00–18:30 izglītojoša nodarbība "Dabas vitamīni”. Nodarbības vadītāja Dace Dieviņa, veselības sporta speciāliste, topošā uztura terapeite.

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt par ēdienkartes veidošanu no pirmajiem pavasara zaļumiem un ieskatīties garšvielu pasaulē. Kā arī tiks runāts par mikro un makro, kas nepieciešamas ikdienā.

Mērķauditorija:  ikviens interesents

Pieteikšanās: līdz 15. aprīlim

Nodarbības maksa: 9 eiro (t,sk. PVN)

  • 17. aprīlis plkst. 17:00–18:30 izzinoša nodarbība pilsētvidē  “Gadsimtu satikšanās Liepājas centrā”. Nodarbības vadītāja Inguna Eņģele, liepājniece un gide - Liepājas vēstnese. 

Apraksts: Nodarbības ielā būs iespēja doties izzinošā un aizraujošā pastaigā. Kopā skatīsimies un pētīsim Vecliepājas centra senās un jaunās ēkas. Šī ir lieliska iespēja gides pavadībā iepazīt Liepājas kultūras pērles, kas veidotas no 16.gadsimta līdz 20.gadismta sākumam un pārliecināties, ka un kā pieci gadsimti joprojām  dzīvo mums līdzās.

Mērķauditorija:  ikviens interesents

Pieteikšanās: līdz 15. aprīlim

  • 23. aprīlī plkst. 17:00–18:30 radoša meistarklase auskaru cienītājām "Radi rotas pats". Meistarklases vadītāja Dana Liepa, ādas rotu entuziaste, zīmola DaLi handmades radītāja un radošā māksliniece.

Apraksts: Meistarklases laikā būs iespēja pagatavot ādas auskaru pāri savā gaumē, krāsā un dizainā. Āda ir ļoti viegls materiāls, tāpēc ausīs diskomfortu neradīs  pat liela izmēra auskari, pie tam, visi savienojumi un izmantotās metāla daļiņas ir anti-alerģiskas un nerūsējošas.

Mērķauditorija: ikviens interesents, kuram interesē apgūt auskaru gatavošanu

Pieteikšanās: līdz 19. aprīlim

Nodarbības maksa: 10 eiro (t.sk.PVN)

  • 24. aprīlis plkst. 17:00-18:30 tiešsaistes seminārs “Ceļš uz veiksmīgu darba interviju -  praktiski padomi un ieteikumi no personāla atlases speciālistiem”. Semināra vadītājas Marija Kairēna un Līga Gulbe, personāla atlases kompānijas SIA ‘’DoubleFox vadītājas’’.

Apraksts: Semināra laikā būs iespēja uzzināt kā veiksmīgi sagatavoties darba intervijai un kā sevi prezentēt potenciālajam darba devējam. Tāpat, tiks apskatīti darba intervijas populārākie jautājumi un tiks sniegtas rekomendācijas, kā uz tiem atbildēt korekti un profesionāli. Šis seminārs būs interesants, iedvesmojošs un praktisks ceļvedis, kas palīdzēs dalībniekiem gūt panākumus savā karjerā.

Mērķauditorija: ikviens interesents

Pieteikšanās: līdz 20. aprīlim

Nodarbības maksa: 9 eiro (t.sk. PVN)

  • 25. aprīlis  plkst.15:00-16:30 tiešsaistes seminārs “EDS sistēma un gada ienākumu deklarācijas iesniegšana“. Semināra vadītājas Ieva Drišļuka, Nodokļu pārvaldes Konsultāciju daļas Kurzemes nodaļas vadītāja vietniece un Sabīne Jagmina galvenā nodokļu inspektore.

Apraksts: Semināra laikā būs iespēja  labāk iepazīt EDS sistēmu, uzzināt kā pareizi aizpildīt un iesniegt  iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju. Kāpēc vispār rodas nodokļu parāds un kādas atzīmes jāizdara algas nodokļu grāmatiņā, lai neveidojas šis nodokļu parāds. Kā arī  - cik lielu summu var atgūt no izdevumiem par izglītību un ārstniecību. Semināra laikā būs iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes uz tiem.

Mērķauditorija: ikviens interesents

Pieteikšanās: līdz 23. aprīlim

  • 25. aprīlis plkst. 17:00–18:30 informatīva nodarbība “Montesori dabas zinību un vēstures materiāla 2 daļa”. Nodarbības vadītāja  Diāna Grundmane, pirmsskolas un Montesori skolas skolotāja.

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja iepazīties ar dabas zinību un vēstures materiālu un apgūt tā praktisko pielietojumu pirmsskolā, kā arī nodarbībā būs iespēja apgūt dažādas praktiski izmatojamas metodes darbam āra vidē, lai izzinātu ģeogrāfijas, bioloģijas un zooloģijas tēmas.

Mērķauditorija: Liepājas pilsētas un Dienvidkurzemes novada pirmsskolas izglītības pedagogi, pirmsskolas izglītības pedagogu palīgi un  sertificētās aukles

Pieteikšanās: līdz 23. aprīlim

  • 30. aprīlis plkst. 17:00-18:30 vecāku sarunu darbnīca  “Attiecības ar bērniem kā jauna dzīves skola: iepazīsti grāmatu sēriju “Vecāku maģija”. Nodarbības vadītāja Dace Liepa, sociālā pedagoģe, vecāku izglītošanas entuziaste, mamma.

Apraksts: Katras attiecības var uzlūkot kā jaunu dzīves skolu - vietu, kur mācīties, kur nav jākaunas no nezināšanas. Tāpēc aicinām pievienoties mūsu nodarbībai, kurā kopīgi apgūsim vērtīgus un praktiskus padomus par bērnu audzināšanu un attiecību veidošanu ģimenē. Nodarbība notiks sadarbībā ar biedrību "Patvērums ģimenei", sniedzot iespēju tuvāk iepazīties ar grāmatu sērijā "Vecāku maģija" iznākušajām Hedvigas Montgomerijas grāmatām. Autore uzsver, ka bērnu audzināšana ir ilgtermiņa projekts, un nekad nav par vēlu sākt no jauna.

Biedrības "Patvērums ģimenei" komanda ir ieguvusi visu šo tik ļoti vērtīgo grāmatu sēriju, pateicoties biedrības "Giving for Latvia" atbalstam. Atliek tikai vēlēties mācīties un būt klāt!

Mērķauditorija: vecāki

Pieteikšanās: līdz 26. aprīlim

Atgādinām, ka iedzīvotājiem ir iespēja pieteikties uz bezmaksas individuālajām karjeras atbalsta konsultācijām,  aizpildot pieteikumu šeit: https://ej.uz/aprīlis_kk

Kā arī no 8.-12. aprīlim notiek pasākums “Pieaugušo izglītības dienas Kurzemē”, pieteikšanās šeit: ej.uz/pidk2024

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI