DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Svinīgā pasākumā pasniegs NATO Labdarības tirdziņa čekus un pateiksies uzņēmējiem 

Otrdien, 26. martā, pulksten 11.00 Latvijas Kara muzejā norisināsies NATO Labdarības tirdziņa svinīgais pasākums, kura laikā tiks pasniegti čeki atbalstu ieguvušajiem labdarības projektiem no Latvijas, kā arī pateiksies uzņēmējiem, kuri ar savām precēm ir atbalstījuši Latvijas nacionālo stendu NATO Labdarības tirdziņā Briselē, Beļģijā. 

Pasākumā piedalīsies aizsardzības ministrs Andris Sprūds un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, kā arī Latvijas militārais pārstāvis NATO un Eiropas Savienībā ģenerālmajors Ivo Mogiļnijs. 

NATO Labdarības tirdziņā Briselē savāktie līdzekļi ik gadu tiek sadalīti labdarības projektiem. A. Sprūds pasniegs čeku par 6090 eiro biedrībai “ASPAZIJA” ar mērķi atbalstīt cilvēkus ar kustību traucējumiem un sociāli mazaizsargātās grupas. Tāpat čeks 7752 eiro vērtībā tiks pasniegts biedrībai “Sports ikvienam”, lai īstenotu darbu ar cilvēkiem ar kustību traucējumiem, lai palīdzētu viņiem būt aktīvākiem, vairāk iesaistītiem, integrētiem un pieņemtiem sabiedrībā. 

2023. gada “NATO Charity Bazaar” aktivitātēs tika iegūti 10 000 euro. Saziedotie finanšu līdzekļi tiek piešķirti nevalstiskajām organizācijām, kuras realizē dažādus labdarības projektus.  

NATO Labdarības tirdziņā Briselē Latvija piedalās kopš 2004. gada, piedāvājot tradicionālos produktus – Latvijas rupjmaizi, piparkūkas, cepumus, konfektes, sukādes, biezpiena sieriņus, alu, balzāmu, koka rotaļlietas, keramiku, lina izstrādājumus.  

NATO Labdarības tirdziņš tiek organizēts jau kopš 1968. gada ar mērķi vākt līdzekļus labdarības projektiem, pārdodot uzņēmēju ziedotās preces. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI