DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2024
Lasīšanai: 18 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties pasākuma “Pieaugušo izglītības dienas Kurzemē” aktivitātēs 

Publicitātes foto

No 8. līdz 12. aprīlim Kurzemes reģiona pašvaldību pieaugušo izglītības koordinatori aicina ikvienu piedalīties pasākuma “Pieaugušo izglītības dienas Kurzemē” aktivitātēs. Dažāda formātu pasākumos iedzīvotājiem būs iespēja iepazīt pieaugušo izglītības daudzveidību Kurzemes reģiona pašvaldībās un apgūt jaunas zināšanas un prasmes. Visas piedāvātās aktivitātes ir bez maksas. Vienlaikus būs iespēja pieteikties uz individuālo konsultāciju par mācību iespējām savā pašvaldībā un visā Latvijā. Pieteikšanās uz pasākumiem šeit: https://ej.uz/PIDK2024 

Pasākuma “Pieaugušo izglītības dienas Kurzemē” mērķis ir veicināt iedzīvotāju iesaisti pieaugušo izglītības aktivitātēs un izpratni par mācīšanās nozīmi personīgai un profesionālai pilnveidei visa mūža garumā. Pieaugušo izglītības nedēļā Kurzemes plānošanas reģions plašākam interesentu lokam atklās arī interaktīvu tiešsaistes karti “Pieaugušo izglītības iespējas Kurzemē”, kura būs atrodama Kurzemes plānošanas reģiona mājas lapā zem sadaļas “darbības nozares/izglītība” (https://www.kurzemesregions.lv/darbibas-nozares/izglitiba). Interaktīvajā kartē būs apkopota informācija par pieaugušo izglītības iespējām Kurzemes pašvaldībās. 

Tāpat Kurzemes plānošanas reģions šajā nedēļā aicina reģiona uzņēmējus būt aktīviem un sazināties ar pieaugušo izglītības koordinatoriem, lai plašāk iepazītu pieaugušo izglītības iespējas sava uzņēmuma attīstībai, nodrošinot savu darbinieku kompetenču celšanu un prasmju uzlabošanu. Gan šajās dienās, gan arī turpmāk uzņēmējiem būt aktīviem un jautāt, kā pieaugušo izglītības koordinatori var palīdzēt, kā piemeklēt izglītotāju, vai ir pieejams kāds finansējums darbinieku apmācībām un citus neskaidros jautājumus, kas veicinās izpratni par pieaugušo izglītību un profesionālajiem ieguvumiem. Pieteikšanās uz individuālajam konsultācijām par mācību iespējām  https://ej.uz/MIK2024 

Dienvidkurzemes novadā 

  • 9. aprīlis plkst. 15:00-18:00 lekcija “Dzimtas koka veidošana”. Lekcijas vadītājs Varis Sants, novadpētnieks.  

Apraksts: Konferences “Ģimenes vērtības” ietvaros  tiek organizēta lekcija “Dzimtas koka veidošana”. Lekcijas laikā būs iespēja uzzināt kā izveidot savu dzimtas koku un satikt domubiedrus, kā arī izzināt Cīravas apkaimju dzimtu vēsturi. Vairāk informācijas par lekcijas norisi meklējiet www.grobinaspic.com. Norises vieta “Tautas nams”, Cīrava, Cīravas pagasts. 

Mērķauditorija: Ikviens, kurš ieinteresēts savas dzimtas vēstures pētniecībā 

Pieteikšanās: līdz 8. aprīlim 

Organizētājs: Grobiņas Pieaugušo izglītības centrs 

  • 10. aprīlis plkst. 10:00-11:00 un 19:00-20:00 tiešsaistes nodarbība “Kā tikt pie pozitīvas psihiskās veselības? S.A.Ķ.E.R.” Nodarbības vadītāja Inta Santa, psiholoģe un pieredzējusi izaugsmes veicinātājā. Norises vieta platforma Zoom. 

Apraksts: Programmas mērķis ir iepazīstināt ar jēdzienu "pozitīvā psihiskā veselība" un rīkiem,  kas var palīdzēt tādu uzturēt ikdienā. Veselībai, tostarp, psihiskajai, mēs ierasti pievēršamies,  ja nākas saskarties ar kādu problēmu - trauksmi, atmiņas vai uztveres pasliktināšanos, depresiju vai izdegšanu. Lai nodarbība būtu pieejama pēc iespējas plašākai auditorijai, varēs izvēlēties, pievienoties rīta vai vakara nodarbībai.  

Mērķauditorija: Ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 9. aprīlim 

Organizētājs: Grobiņas Pieaugušo izglītības centrs 

Kuldīgas novadā 

  • 9. aprīlī plkst.18:30 -19:30 tiešsaistes iedvesmas sarunaPar dzīvi mainošiem lēmumiem un 365 iespējām, ko nepalaist garām” ar daudzbērnu mammu - Kuldīgas novada domes priekšsēdētāju Inesi Astaševsku. Sarunu vadīs žurnāliste Ieva Benefelde. Norises vieta -  platforma Zoom.

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 8. aprīlim 
Organizētājs: Kuldīgas novada Izglītības pārvalde 

  • 10. aprīlis plkst. 14:00-15:00 klātienes nodarbība “Mākslīgais Intelekts: Jauna dimensija pieaugušo izglītībā”. Nodarbības vadītāji Toms Girvaitis un Artis Gustovskis. Kuldīgas Digitālo inovāciju centra speciālisti - izglītotāji, jauno tehnoloģiju entuziasti un ieviesēji Kuldīgas novada pašvaldībā. Norises vieta -  Kuldīgas Digitālo inovāciju centrā, Kalpaka ielā 4, Kuldīgā. 

Apraksts: Nodarbības laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar praktiskiem piemēriem, kā mākslīgais intelekts var uzlabot un paplašināt pieaugušo izglītības procesu. Tiks sniegts ieskats, kā mākslīgā intelekta tehnoloģijas var pielāgot mācību satura izveidei un piedāvāt personalizētus risinājumus, lai veicinātu labāku izglītības rezultātu sasniegšanu. Pievienojieties, lai kopā izpētītu un izprastu šo inovatīvo rīku!   

Pieteikšanās: līdz 8. aprīlim 

Mērķauditorija: Kuldīgas novada pieaugušo izglītības īstenotāji un citi interesenti. 

Organizētājs: Kuldīgas novada Izglītības pārvalde 

Liepājas valstspilsētā 

  • 9. aprīlis plkst. 15:00-16:30 informatīvs tiešsaistes seminārs “Bērni un finanses”. Semināra vadītāja Kristīne Ziemele, AS “Swedbank” vadošais klientu konsultants Liepājas filiālē. Norises vieta - platforma MS Teams. 

Apraksts: Semināra laikā būs iespēja uzzināt, kā runāt ar bērnu par naudu atbilstoši bērna vecumam, kā un kad uzsākt sarunu ar bērnu par naudu, kad sākt veidot krājkasi un, kad piešķirt kabatas naudu. Tāpat tiks diskutēts par  budžeta plānošanu - kā iesaistīt bērnu ikdienas tēriņu procesā un, kā iemācīt naudas plānošanu. Seminārā iegūsiet arī vērtīgus un praktiskus padomus. 

Mērķauditorija:  vecāki 

Pieteikšanās: līdz 8. aprīlim 

Organizētājs: Liepājas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra Personības izaugsmes un pilnveides nodaļa 

  • 10. aprīlis plkst. 17:00-18:30 informatīva tiešsaistes nodarbība “LinkedIn - kas tas ir?” Nodarbības vadītāja Baiba Lauva, personāla atlases speciāliste un karjeras konsultante. Norises vieta -  platforma Zoom. 

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt, kas ir platforma LinkedIn, kādas ir platformas piedāvātās iespējas un, kā izveidot profilu, kas uzrunā potenciālos darba devējus un sadarbības partnerus. Kā arī, kādu informāciju par sevi ir vēlams publicēt, bet kādu labāk nē.  

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz  9. aprīlim 

Organizētājs: Liepājas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra Personības izaugsmes un pilnveides nodaļa 

  • 11. aprīlis plkst. 15:00-16:00 informatīvs tiešsaistes seminārs “EPALE platformas iespējas iedzīvotajiem un pieaugušo izglītības īstenotajiem”. Semināra vadītāja Oksana Soročina, "EPALE nacionālā atbalsta dienests" projekta vadītāja. Norises vieta -  platforma Zoom. 

Apraksts: Semināra laikā būs iespēja uzzināt, kas ir platforma “EPALE” un, kādas ir tās sniegtās iespējas iedzīvotājiem un pieaugušo izglītības īstenotājiem. Tāpat būs iespēja uzzināt arī  par to, kas ir “Saules laiva” un, kā meklēt sadarbības partnerus projektiem un vietējā līmeņa aktivitātēm.  

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz  10. aprīlim 

Organizētājs: Liepājas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra Personības izaugsmes un pilnveides nodaļa 

Saldus novadā 

  • 9. aprīlis plkst. 17:30-18:30 tiešsaistes nodarbība “Izmanto mākslīgā intelekta iespējas savā labā”. Nodarbības vadītāja Irēna Birgensone, Saldus Izglītības pārvaldes tehnoloģiju un mūžizglītības speciāliste. Norises vieta platforma Zoom. 

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt, kas ir mākslīgais intelekts un apgūt, kā veidot pareizās uzvednes, lai ģenerētu tekstu, attēlus, mūziku un video. Tiks aplūkotas bezmaksas un maksas ģeneratīvā mākslīgā intelekta atšķirības.  

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās:  līdz 5.aprīlim 

Organizētājs: Saldus novada Izglītības pārvalde 

  • 10. aprīlis plkst. 17:00-17:40 nodarbība “Dekoratīvā zāliena ierīkošana un kopšana”. Nodarbības vadītājs Jānis Rubulis, dārznieks un profesionāls vīnogu audzētājs. Norises vieta “Koptelpa”, Striķu ielā 2, Saldus. 

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt, kā izveidot glītu un viegli kopjamu zālienu un, kāda ir tā pareiza kopšana, lai tas neprasa lielas pūles, bet izskats ir perfekts visas sezonas laikā. Tāpat būs iespēja arī saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem  par zāliena ierīkošanu un uzturēšanu.  

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 5.aprīlim 

Organizētājs: Saldus novada Izglītības pārvalde 

  • 10. aprīlis plkst. 17:50-18:30 nodarbība “Vīnogu audzēšana”. Nodarbības vadītājs Jānis Rubulis, dārznieks un profesionāls vīnogu audzētājs. Norises vieta “Koptelpa”, Striķu ielā 2, Saldus. 

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt, kā pareizi audzēt un kopt vīnogulājus, lai tie bagātīgi ražotu un priecētu, piemērotāko šķirņu izvēle Latvijas apstākļiem. Tāpat būs iespēja arī saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem  par vīnogu audzēšanu.  

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 5.aprīlim 

Organizētājs: Saldus novada Izglītības pārvalde 

Talsu novadā 

  • 9. aprīlis plkst. 18:00-19:00 tiešsaistes lekcija “Bēbīti gaidot”. Lekcijas vadītāja Jana Biezā, sertificēta dūla, LZVKA sertificēta zīdīšanas konsultante, mediatore. Norises vieta -  platforma MS Teams. 

Apraksts: Lekcijas laikā būs iespēja uzzināt, kas ir dūla, kas ir zīdīšanas konsultants, kā gatavoties dzemdībām,  kā veiksmīgi sagatavoties pēcdzemdību periodam un visu par un ap zīdīšanu. Lekcijas laikā būs iespēja uzdot arī sev interesējošos jautājumus un saņemt uz tiem atbildes. 

Mērķauditorija: Jaunās ģimenes, topošie vecāki un vecvecāki un ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 8. aprīlim 

Organizētājs: Talsu novada Izglītības pārvalde 

  • 9. aprīlis plkst. 15:00-18:00 meistarklase “Uzadām cimdus!”. Meistarklases vadītāja Sanita Malika, Tautas lietišķās mākslas studijas "Dzīpars" vadītāja. Norises vieta Talsu Tautas nama Radošā sēta, Lielā iela 19/21, Talsi.  

Apraksts: Meistarklases laikā būs iespēja iepazīties ar dažādu cimdu valnīšu uzmetumiem - dubultie, Rucavas, atlokāmie ar robiņiem, ar bārkstīm,  apgūt to uzadīšanu u.c..  Meistarklases dalībnieki iedvesmu varēs smelties no jau gatavu cimdu paraugiem. Tāpat varēs uzzināt par to, kā var nokrāsot dziju ar augu krāsvielām. Tiks sniegtas arī atbildes uz citiem interesējošiem jautājumiem. Uz nodarbību līdzi nepieciešama ņemt cimda, ko vēlas uzadīt, paraugu vai fotogrāfiju, 5 adāmadatas un atbilstošu dziju. Ja būs nepieciešams, vajadzīgās lietas būs pieejamas arī nodarbībā uz vietas. 

Mērķauditorija: Ikviens, kam interesē adīšana 

Pieteikšanās:  līdz 8. aprīlim 

Organizētājs: Talsu novada Izglītības pārvalde 

  • 10. aprīlis plkst. 16:00-17:30 nodarbība “Numikoni kā metode matemātisko prasmju attīstīšanai”. Nodarbības vadītāja Madara Bērziņa, sākumskolas skolotāja un akreditēta numikonu apmācību vadītāja Latvijā. Norises vieta Gaismas iela 2A, Talsi.  

Apraksts: Nodarbības laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar numikoniem, uzzināt, kur tie ir radušies un, kādam mērķim radīti. Tāpat iepazīties ar metodēm, kas tiek izmantotas 1. - 4. klasēs, lai veicinātu matemātisko prasmju apguvi. 

Mērķauditorija: pirmsskolas, sākumskolas un matemātikas skolotāji 

Pieteikšanās: līdz 9. aprīlim 

Organizētājs: Talsu novada Izglītības pārvalde 

Tukuma novadā 

  • 8. aprīlis plkst. 10:00-12:00 tiešsaistes mācības "Interneta resursu (Canva.com, tulkotāju un citas vietnes) bezmaksas  izmantošanas iespējas". Mācību vadītāja Anita Priede, Latvijas Drošāka interneta centra Jauniešu aktivitāšu koordinatore. Norises vieta  - platforma Zoom.  

Apraksts: Mācību laikā būs iespēja uzzināt, kā atrast bezmaksas resursus internetā, kā izmantot bezmaksas pamācības internetā, kā izmantot grafiskā dizaina platformu Canva lai veidotu vizuālos materiālus, un tiks apskatīti vēl citi noderīgi digitālie rīki. Mācību mērķis ir sekmēt dalībnieku digitālo prasmju pilnveidi. Mācību dalībnieki saņems Latvijas Pašvaldību mācību centra apliecību (3 akadēmiskās stundas). 

Mērķauditorija: valsts un pašvaldību iestāžu speciālisti un izglītības nozares darbinieki 

Pieteikšanās: līdz 7. aprīlim 

Organizētājs: Tukuma novada pašvaldības Tukuma novada Izglītības pārvaldes Pieaugušo tālākizglītības centrs sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību mācību centru. 

  • 9. aprīlis plkst. 15:30-17:00 tiešsaistes seminārs “Finanšu drošība digitālajā vidē”. Semināra vadītāja Ija Stīķe, AS “Swedbank” vadošā klientu konsultante. Norises vieta -   platforma MS Teams. 

Apraksts: Semināra laikā būs iespēja uzzināt, kā pasargāt sevi un neuzķerties uz  krāpniekiem internetā, kādi šobrīd ir biežākie krāpšanas veidi un, kādi ir zelta likumi, lai sevi pasargātu. Tāpat tiks stāstīts par to, kā atpazīt krāpšanu un, ko darīt, ja dati tomēr ir nodoti krāpniekiem. 

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz: 2 aprīlim 

Organizētājs: Tukuma novada pašvaldības Tukuma novada Izglītības pārvaldes Pieaugušo tālākizglītības centrs sadarbībā ar AS “Swedbank”. 

Ventspils valstspilsētā 

  • 8. aprīlis plkst. 14:30-16:00 tiešsaistes seminārs “Vienkāršā valoda”. Semināra vadītāja Aiga Veckalne, Ventspils Augstskolas vieslektore, valodniece, tulkošanas nozares eksperte, čehu un slovāku valodas tulkotāja un tulce, latviešu valodas pasniedzēja, rakstiskās saziņas lietišķā sarakstes un iekļaujošās valodas eksperte . Norises vieta -  platforma BigBlueButton. 

Apraksts: Semināra laikā būs iespēja uzzināt, kas ir vienkāršā valoda un kāpēc to ir būtiski apgūt. Daudzās valstīs vienkāršās valodas lietošana jau ir obligāta valsts pārvaldes iestāžu rakstītajās vēstulēs un dokumentos. Būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājums un saņemt atbildes uz tiem. 

Mērķauditorija:  Ikviens interesents, tomēr jo īpaši - profesionāļi, kuri rada tekstus, lai uzrunātu cilvēkus 

Pieteikšanās: līdz 8. aprīlim 

Organizētājs: Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrs 

  • 9. aprīlis plkst. 15:00-16:30 tiešsaistes seminārs “Kā izmantot Meta Business Suite?”. Semināra vadītāja Linda Rudzroga,  Ventspils Augstskolas vieslektore, mārketinga eksperte un sabiedrisko attiecību speciāliste. Norises vieta platforma BigBlueButton. 

Apraksts: Seminārā tiks apskatītas pašas pamatlietas - algoritmu un satura pamati, ko ar šo platformu var iesākt, kā izvēlēties auditoriju, kā pieslēgt maksājumus u.c. 

Meta Business Suite ir mārketinga un reklāmas platforma, kura sniedz iespēju pārvaldīt organizācijas mārketinga un reklāmas darbības Facebook un Instagram platformās.  

Mērķauditorija: Ikviens interesents, tomēr jo īpaši - profesionāļi, kuri ikdienā izmanto Facebook un Instagram platformas kā mārketinga rīkus 

Pieteikšanās: līdz 9. aprīlim 

Organizētājs: Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrs 

  • 11. aprīlis plkst. 16:00-17:30 tiešsaistes nodarbība “Mobilās tehnoloģijas un to pielietojums ikdienas dzīvē”. Nodarbības vadītājs Didzis Ābele, Ventspils Digitālā centra pasniedzējs. Norises vieta platforma Zoom.   

Apraksts: Mobilais telefons jau sen vairs nekalpo tikai kā saziņas rīks, bet gan apvieno visdažādākās funkcijas ikdienas dzīves atvieglošanai - pieeja internetam, rēķinu apmaksa, maksājumu karte, kalendārs, piezīmju blociņš, pasaules karte un ne tikai! Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt, kā izmantot plānošanas rīkus, GPS un kartes telefonā un, kā veikt maksājumus un saglabāt gan bankas, gan klienta kartes (Google Wallet, Google Pay). Kā arī nodarbības laikā tiks apskatīti dažādi drošības risinājumi, lai informācija telefonā būtu drošībā. Tāpat būs iespēja uzzināt, kam ir  jāpievērš uzmanība, lai izvairītos no krāpnieku viltībām. Kā arī uzzināt par 112 aplikāciju, kas noderēs nelaimes gadījumos.  

Mērķauditorija: Ikviens interesents 

Pieteikšanās:  līdz 10. aprīlim 

Organizētājs: Ventspils Digitālais centrs 

Pasākumu organizē Liepājas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra Personības izaugsmes un pilnveides nodaļa sadarbībā ar Kurzemes plānošanas reģionu, Saldus novada Izglītības pārvaldi, Talsu novada Izglītības pārvaldi, Kuldīgas novada Izglītības pārvaldi, Grobiņas Pieaugušo izglītības centru, Tukuma novada Pieaugušo Tālākizglītības centru, Ventspils Digitālo centru, Ventspils augstskolas Mūžizglītības centru un platformu “EPALE” Latvija.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI