DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs ar EDSO komisāru pārrunā dezinformācijas radītos riskus sabiedrības integrācijai

2024. gada 21. martā ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos Kairatu Abrahmanovu (Kairat Abdrakhmanov), kurš ieradies darba vizītē Latvijā.  

Ārlietu ministrs novērtēja EDSO augstā komisāra līdzšinējo konstruktīvo sadarbību un pateicās par komisāra interesi iepazīties ar Latvijas paveikto sabiedrības integrācijas jomā. Amatpersonas pārrunāja Krievijas agresijas kara Ukrainā un ar to saistītās dezinformācijas ietekmi uz drošības situāciju reģionā un Latvijā. K. Kariņš aicināja EDSO komisāru izmantot viņa mandāta sniegtās iespējas, lai vērstos pret Krievijas dezinformācijas radītajiem riskiem. Ministrs uzsvēra, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Latvijai vairāk nekā jebkad ir svarīgi stiprināt valsts drošību, veidot vienotu informatīvo telpu, spēcināt valsts valodas lomu un sabiedrības noturību, veicināt integrāciju un piederības sajūtu Latvijai.

EDSO komisārs atzinīgi novērtēja dialogu ar Latvijas institūcijām un nevalstisko sektoru. K. Abdrahmanovs pateicās arī par Latvijas sniegto atbalstu Ukrainas bēgļiem.

Informācijai

EDSO augstais komisārs nacionālo minoritāšu jautājumos sava mandāta ietvaros regulāri apmeklē EDSO dalībvalstis, sniedz tām atbalstu un ieteikumus nacionālo minoritāšu aizsardzības un sabiedrības integrācijas jomā.   

Kairats Abdrahmanovs ir EDSO augstā komisāra amatā kopš 2020. gada 4. decembra. Vizītes laikā Latvijā no 18. līdz 21. martam EDSO komisārs tikās ar Saeimas, ministriju, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts valodas centra, Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Tiesībsarga biroja, mazākumtautību skolu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kā arī apmeklēja Daugavpili.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI