DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

 Austrumu slimnīca turpina uzņemt smagi cietušos ukraiņu kareivjus 

Publicitātes foto

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) jau 12. reizi uzņemti ar labdarības projekta M-Help.com organizēto palīdzības autobusu atgādātie Ukrainas karā smagi cietušie kareivji. Šoreiz tālo ceļu līdz Latvijai mēroja 15 smagi ievainotie. Lai novērstu kropļojošo kara ievainojumu sekas, Austrumu slimnīcas specializētajās klīnikās ārstēsies septiņi ļoti smagus kara ievainojumus guvuši kareivji.   

Pacientus Austrumu slimnīcā sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda – dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls no Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas (NMPUK), Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas, Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļas un Rehabilitācijas klīnikas. 

Visiem pacientiem veikts vispusīgs veselības stāvokļa skrīnings – dažādi laboratoriskie izmeklējumi, pārbaudot arī multirezistento infekciju iespējamo klātbūtni, jo kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās.  

Austrumu slimnīcas specializētajās klīnikās ārstēsies septiņi ļoti smagus kara ievainojumus guvuši kareivji. Viņiem tiks veiktas vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas un mikroķirurģiskas operācijas. Savukārt, lai pacienti ātrāk atgūtos pēc sarežģītām un smagām kara traumu operācijām, ar viņiem strādās fizioterapeiti, ergoterapeiti, rehabilitologi un funkcionālie speciālisti. Ievainotie ārstēsies Austrumu slimnīcas Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikā, Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļā.  

Pēc izmeklējumu veikšanas NMPUK – septiņi pacienti turpinās ārstēšanos Austrumu slimnīcā, bet pārējie – atkarībā no traumu specifikas – dosies uz citām Latvijas ārstniecības iestādēm.  

Plānots, ka viens pacients tiks pārvests turpmākai ārstēšanai uz Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu (PSKUS) un aprūpēts Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, bet septiņus pacientus pārvedīs tālākai ilgstošai rehabilitācijai uz Nacionālo rehabilitācijas centru “Vaivari”.  

Pacientus Austrumu slimnīcā sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda – dažādu specialitāšu ārsti, māsas un aprūpes un atbalsta personāls: 

  • Genādijs Ričards Rusanovs, Zane Baula, Sandra Seimane, Darja Krasjuka, Aļona Ježova, Inese Larionova, Kirils Doņeckis, Rolands Apalītis, Kaspars Jansons, Genādijs Stepanovs, Marta Janelsiņa, Kristīne Igaune, Oļegs Dubkovs, NMPUK;
  • Zangus Pīlaps, Konstantīns Plotņikovs, Vladislavs Nikolajs Makovskis, Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnika; 
  • Aleksejs Kaminskis, Alvis Melderis, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnika;
  • Mārtiņš Kapickis, Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļa. 

Ukrainas karā cietušo pacientu atvešana uz Austrumu slimnīcu tiek īstenota, pateicoties privātai iniciatīvai – labdarības projekta M-Help.com dibinātāju Arvja Reketa un Mārtiņa Medinieka rīcībai. Savukārt Georgija Logvinska labdarības fonds, kas darbojas Ukrainā, ir aprīkojis un pārbūvējis autobusu, ar kuru tiek nodrošināta šo pacientu transportēšana.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI