DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijas un Ukrainas parlamentu priekšsēdētāji: Rīgā notiks Krimas platformas parlamentārais samits

Lai vairotu starptautiskās sabiedrības izpratni un atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās, šī gada oktobrī Rīgā notiks Starptautiskās Krimas platformas trešais parlamentārais samits. Tā mērķis ir izcelt Krievijas agresijas globālo ietekmi un turpināt starptautiski izgaismot agresora pastrādātos noziegumus.

“Cīņa par Ukrainas brīvību un drošību notiek ne vien uz frontes līnijas, bet arī starptautiskajā arēnā. Pavisam nesen, viesojoties Ukrainā, es pārliecinājos, ka mums, latviešiem, pazīstamā dzimtenes mīlestība ir raksturīga arī ukraiņu tautai. Šī dzimtenes mīlestība neapšaubāmi nesīs uzvaru pār nežēlīgo agresoru ukraiņu dzimtenē, taču, lai tas notiktu iespējami ātri, būtiska nozīme ir arī pastāvīgam starptautiskās sabiedrības atbalstam un nesatricināmai apziņai par ikviena Ukrainas sabiedrotā nozīmi ceļā uz uzvaru,“ pauž Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

Starptautiskās Krimas platformas parlamentārā samita rīkošana Rīgā ir daļa no Latvijas visaptverošā atbalsta Ukrainai un ieguldījums noteikumos balstītas starptautiskās kārtības stiprināšanā, un tas tiks rīkots ciešā sadarbībā ar Ukrainas parlamentu – Verkhovna Radu, norāda Saeimas priekšsēdētāja.

“Krievijas karš pret Ukrainu, Eiropu un visu demokrātisko pasauli sākās 2014.gadā ar Krimas okupāciju Ukrainā, un tam ir jābeidzas ar visas Ukrainas teritorijas, tostarp Krimas, atbrīvošanu. Apvienosim balsis un spēkus. Mums jāvērš mūsu darbi un sajūtas jēgpilnā rīcībā, jo šodien pieņemtie lēmumi ietekmēs mūsu tautu un visas pasaules nākotni. Esmu pateicīgs Latvijai un Saeimai par lēmumu rīkot trešo parlamentāro samitu, un esmu pilnīgi pārliecināts, ka tas vēlreiz apstiprinās parlamentu nozīmīgo lomu, vienojot atbalstu mūsu uzvarai,” uzsver Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks (Ruslan Stefanchuk).

Starptautiskā Krimas platforma, kas izveidota 2021.gadā, ir koordinācijas un konsultāciju formāts valdības, parlamenta un ekspertu līmenī. Tā tika izveidota, lai veicinātu pasaules līderu un plašākas sabiedrības izpratni par Krievijas nelikumīgo okupāciju Krimas teritorijā, tās negatīvo ietekmi uz vietējo iedzīvotāju cilvēktiesībām, drošību Melnās jūras reģionā, globālo nodrošinātību ar pārtiku un uz noteikumiem balstītu pasaules kārtību.

Iepriekš Krimas platformas parlamentārie samiti ir notikuši Zagrebā un Prāgā, pulcējot parlamentāriešus no dažādām pasaules valstīm un starptautiskajām parlamentārajām organizācijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI