DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Brīvdienās ugunsgrēkā Bauskas novadā bojāgājis cilvēks 

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 15. marta plkst. 6.30 līdz 18. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 170 izsaukumus – 80 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 28 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 34 izsaukumi bija maldinājumi. 

Piektdien plkst. 13.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Gaigalavas pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 140 m2 platībā, pirts 20 m2 platībā, kā arī kūla 10 m2 platībā, bet elektrības balsts 3 m2 platībā.  Pirms VUGD ierašanās no ēkas izglābts viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 20.52 ugunsgrēks likvidēts.  

Plkst. 18.50 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Madonas ielu Rīgā, kur 16 stāvu daudzdzīvokļu mājas devītajā stāvā dega sadzīves mantas un logs 2 m2 platībā, savukārt desmitajā stāvā dega elektrosadales skapis 1,5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Plkst. 21.24 darbs notikuma vietā tika pabeigts.  

Naktī uz sestdienu plkst. 00.32 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Hipokrātu ielu Rīgā, kur 16 stāvu daudzdzīvokļu mājas devītajā stāvā atkritumu vada telpā dega atkritumi 1,5 m2 platībā. No ēkas devītā stāva ugunsdzēsēji glābēji evakuēja četrus cilvēkus, bet vēl 21 evakuējās saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās. Plkst. 1.19 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.  

Naktī uz svētdienu plkst. 2.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novadu, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī pie krāsns dega malkas briketes 3 m2 platībā. Ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās nodzēsa kaimiņi, kuri degšanu bija pamanījuši un izsaukuši operatīvos dienestus. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.  

Naktī uz pirmdienu plkst. 02.07 saņemts izsaukums uz Jūras ielu Limbažos, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas, no trešā stāva izglāba piecus cilvēkus, kuri notikumā cieta. No ēkas pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki. Plkst. 03.29 ugunsgrēks likvidēts. 

Pēc trijiem naktī VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Andzeļu pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada un darbu notikumā noslēdza. 

Aizvadītajās diennaktīs dzēsti 28 kūlas ugunsgrēki. Plašākie no tiem: 

  • Saldus novada Brocēnos 35000 m2 platībā; 
  • Graudu ielā Jūrmalā 76000 m2 platībā (izsaukums sākotnēji tika saņemts uz Kviešu ielu Jūrmalā); 
  • Kuldīgas novada Padures pagastā, kur dega kūla un niedres 20000 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka sausās zāles dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai! 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI