DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar zemkopības ministru pārrunā lauksaimnieku un meža nozares publiski paustās streika prasības

13. martā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar zemkopības ministru Armandu Krauzi. Puses pārrunāja lauksaimnieku un meža nozares publiski paustās streika prasības, Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības un pārtikas produktu importa aizliegumu, tostarp aktuālo statusu zemkopības ministru sarunās Eiropas Savienības (ES) līmenī, kā arī citus jautājums. 

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja Zemkopības ministrijas un citu iesaistīto institūciju operatīvo rīcību, pieņemot Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības un lopbarības produktu importa aizliegumu. Vienlaikus Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka būtiski ir sekot līdzi lauksaimniecības un lopbarības produktu importa aizliegumu saraksta aktualitātei, nepieciešamības gadījumā rosinot tā papildināšanu. Valsts prezidents uzvēra, ka jāturpina darbs arī reģionālā un ES līmenī, lai pārliecinātu partnerus sekot Latvijas piemēram un tādējādi arī nodrošinātu efektīvāku sankciju piemērošanu. 

Tikšanās laikā E. Rinkēvičs uzklausīja zemkopības ministra redzējumu par kompromisa risinājumiem lauksaimniecības un meža nozares streika prasību izpildei. “Nav šaubu, ka gan vietējā, gan globālā mērogā ir jādara viss iespējamais, lai klimata pārmaiņas mazinātu un tām pielāgotos. Vienlaikus ir jārod sapratīgs līdzsvars, kas ļauj sasniegt vides aizsardzības un klimata mērķus, kā arī veicināt saimniecisko darbību lauku teritorijās, nodrošinot reģionu attīstību un iedzīvotāju labklājību,” pauda Valsts prezidents. 

Valsts prezidents vērsa ministra uzmanību par pagājušajā nedēļā reģionālās vizītes laikā notikušo tikšanos ar Bauskas novada lauksaimniekiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI