DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsdzēsēji glābēji saņēmuši 60 izsaukumus 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. marta plkst. 6.30 līdz 13. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 60 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā 17 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi. 

Plkst. 10.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Launkalnes pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 400 m2 platībā, blakus esošās trīs siltumnīcas katra 100 m2 platībā, kā arī desmit metrus attālumā esošā šķūņa jumts 30 m2 platībā. Vienā no siltumnīcām sadega traktors. Notikuma vietā cieta divi ugunsdzēsēji glābēji, kuri tika nodoti NMPD mediķiem un tika hospitalizēti. Plkst. 18.46 ugunsgrēks likvidēts. 

Pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Gulbenes novada Rankas pagastu, kur uz Gaujas upes ledus atradās cilvēks. Izmantojot glābšanas dēli, cilvēks nogādāts krastā un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. 

Aizvadītajā diennaktī plašākie kūlas ugunsgrēki dzēsti: 

  • Līvānu novada Jersikas pagastā sausā zāle dega 3 hektāru platībā; 
  • Līvānu novada Rudzātu pagastā dega kūla 2 hektāra platībā; 
  • Ropažu novada Stopiņu pagastā kūla dega 1,2 hektāru lielā platībā; 
  • Ķekavas novada Ķekavas pagastā kūla dega 1,05 hektāra platībā. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega trīs dārza mājas, šķūnis, sodrēji ēkas dūmvadā, kabinets, vieglā automašīna, grīda, sadzīves mantas, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, skaidu kaudze un četros gadījumos atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI