DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Sociālie darbinieki konferencē diskutēs par pārmaiņām sociālajā darbā krīžu apstākļos 

Ceturtdien, 14. martā,  plkst. 10.00 mākslas centrā “Zuzeum” notiks Labklājības ministrijas (LM) organizētā konference sociālajiem darbiniekiem un šīs jomas ekspertiem “Pārmaiņas sociālajā darbā. Kopiena, krīze, iespējas”. Konference tapusi Eiropas Sociālā Fonda Plus (ESF+) projekta “Profesionāla un mūsdienīga sociālā darba attīstība” ietvaros. 

Labklājības ministrs Uldis Augulis, kurš piedalīsies konferencē, uzsver šādu pasākumu nozīmīgumu: “Sociālais darbinieks ir vistuvāk ikkatram Latvijas iedzīvotājam, kam nepieciešams atbalsts, izpratne un palīdzīga roka cilvēkam grūtos dzīves posmos. Tāpēc ir tik svarīgi, ka sociālie darbinieki, jomas eksperti un valsts pārvaldes institūciju pārstāvji tiešā veidā var sniegt gan informāciju, gan jaunas zināšanas. Turklāt pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā ir daudz jārunā un jāstāsta par to, kā funkcionē sociālā atbalsta joma esošas vai potenciālas krīzes gadījumos.” 

Konferencē ar uzrunām un priekšlasījumiem uzstāsies, sociālā darba eksperti un pētnieki no Latvijas un ārvalstīm – Alfonso Montero, Eiropas Sociālā tīkla (European Social Network) izpilddirektors, Džonatans Keslers (Jonathan Kessler), ASV Merimekas koledžas docents, profesore Zoī Keslere (Zoe Kessler) no ASV Salemas universitātes Sociālā darba skolas, Latvijas Universitātes pētnieki Elgars Felcis un Veronika Felce, Aizsardzības ministrijas padomniece medicīnas nodrošinājuma jautājumos Biruta Kleina, sociālās darbinieces Gunita Dzene un Evija Rutmane, PSKUS Garīgās aprūpes un sociālā darba dienesta eksperts Inga Ņeļubina , bet dialogu par darbīgu atpūtu dabā vadīs Tukuma novada Sociālā dienesta vadītāja Ina Balgalve un LM Bērnu un ģimenes politikas departamenta direktore Ilze Kurme. 

Konferencē Mākslas centrā “Zuzeum” piedalīsies vairāk nekā simts sociālo darbinieku, bet visi interesenti var sekot līdz konferencei tiešsaistē Labklājības ministrijas Youtube kontā https://youtube.com/live/eongjrj7Gq4?feature=share un “Facebook” kontā https://www.facebook.com/share/rhZ7JiGgUPCbVQAY/ 

Konferenci “Pārmaiņas sociālajā darbā. Kopiena, krīze, iespējas” organizē Labklājības ministrija Eiropas Savienības Kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam ESF+ 4.3.5.4. pasākuma projekta “Profesionāla un mūsdienīga sociālā darba attīstība” ietvaros. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI