DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

KEM: Norisināsies pirmā Klimata un enerģētikas zinātnes un izglītības padomes sēde 

Ceturtdien, 7. martā norisināsies pirmā Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izveidotā Klimata un enerģētikas zinātnes un izglītības padomes sēde. Padomes sēdi vadīs padomes priekšsēdētājs –  ministrs Kaspars Melnis. Padome aizklātā balsojumā no padomes locekļu vidus ievēlēs priekšsēdētāja vietnieku. Vienlaikus tiks aizvadītas diskusijas par KEM prioritārajiem klimata un enerģētikas nozares pētījumu virzieniem un sadarbību augstākās izglītības programmu attīstīšanā un sabiedrības izglītošanā.  

Padomes funkcijas ir apzināt un efektīvi risināt problēmas, kas saistītas ar klimata un enerģētikas zinātnes un izglītības jautājumiem, sekmēt institūciju sadarbību ilgtspējīgas klimata un enerģētikas politikas izstrādē, ieviešanā un tās instrumentu pilnveidošanā, kā arī sniegt kompetentu vērtējumu klimata un enerģētikas jautājumos par zinātniskās pētniecības virzieniem. 

Padomes uzdevumos ietilpst sniegt arī priekšlikumus par projektiem, kas īstenojami klimata, enerģētikas zinātnes un izglītības jomās, kā arī sniegt vērtējumu un priekšlikumus par pētījumu programmām, pētījumu projektu pieteikumiem un pētījumiem klimata un enerģētikas nozarē.   

Padomes sastāvā ir pārstāvji no vairākām universitātēm – Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, Rīgas Stradiņu universitāte un ministriju pārstāvji – IZM, VARAM, EM, ZM, SM, kā arī no Latvijas Zinātņu akadēmijas.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI