DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Izsludināts konkurss uz valsts sekretāra vietnieka Rail Baltica jautājumos amatu 

Lai pilnveidotu Rail Baltica projekta īstenošanu Latvijā, 7. martā izsludināts atklāts konkurss uz Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieka amatu. Valsts civildienesta ierēdņa amata vieta Rail Baltica projekta jautājumos izveidota ar mērķi ieviest centralizētu projekta pārvaldības modeli Latvijā un stiprināt Satiksmes ministrijas (turpmāk – SM) stratēģisko lomu projektu vadībā. 

Ministrija aicina konkursā pieteikties pretendentus, kuri jūtas gatavi profesionāliem izaicinājumiem dzelzceļa nozarē un vēlas vadīt Rail Baltica projekta ieviešanu Latvijā. 

Amata pretendentam prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās zinībās, transporta, būvniecības vai vides  jomā, 5 gadu pieredze valsts vai pašvaldību institūcijā, starptautiskā organizācijā, vai valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā, tajā skaitā vismaz 3 gadu pieredze vadītāja amatā. Tāpat nepieciešama vismaz 3 gadu pieredze darbā ar Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumentu finansētiem projektiem, kur vismaz viena projekta summa pārsniedz 1 miljonu eiro, un profesionālā pieredze ministrijas kompetencē esošajās nozarēs.  

Pretendentiem jābūt pieredzei starpinstitūciju darba koordinēšanā un pārmaiņu vadībā, izpratnei par valsts pārvaldes darbu. No pretendentiem tiek sagaidītas ļoti labas angļu valodas zināšanas, spēja tās pielietot liela apjoma informācijas analizēšanai, sarunu vešanā, sanāksmju vadīšanā u.c. darba situācijās.  

Ierēdņa amata pretendentu atlase notiks saskaņā ar Valsts civildienesta likumu. Pretendentiem līdz 2024. gada 26. martam SM jāiesniedz motivēta pieteikuma vēstule, īss dzīves apraksts un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas. Pēc dokumentu izvērtēšanas atbilstošākie pretendenti tiks aicināti uz konkursa nākošo kārtu, kur tos izvērtēs valsts sekretāres p.i. apstiprināta konkursa komisija atbilstoši noteiktiem vērtēšanas kritērijiem. Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts apstiprinājumam. 

Detalizēti ar izsludinātā konkursa nosacījumiem var iepazīties Nodarbinātības valsts aģentūras un SM tīmekļa vietnē.  

Papildu informācija: 

SM ir izstrādājusi un pēc apstiprināšanas valdībā plāno ieviest centralizētu projekta pārvaldības modeli, lai stiprinātu SM stratēģisko lomu projekta vadībā Latvijā. Drīzumā plānots izveidot Latvijas Rail Baltica vadības grupu, kura turpmāk koordinēs projekta stratēģiskos vadības, ieviešanas un uzraudzības jautājumus. Vadības grupu vadīs Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Rail Baltica jautājumos sadarbībā ar citu līdzatbildīgo institūciju un ministriju pārstāvjiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI